Verbouwing stationsgebouw

Dagelijks passeren zo’n 60.000 reizigers en bezoekers station Zwolle en dat aantal groeit. Zij komen voornamelijk per trein of bus of maken gebruik van de verbinding die dit station vormt tussen het 21e eeuwse Hanzeland en de 19e eeuwse binnenstad. De wensen van reizigers en bezoekers veranderen voortdurend en daarmee ook het aanbod van voorzieningen op het station. Een goed ov-knooppunt beschikt naast snelle en overzichtelijke transfermogelijkheden van bus, trein, taxi, fiets en auto ook over een gevarieerd aanbod van horeca, winkels, toiletten, wifi, ov-fietsen en andere voorzieningen.

Het stationsgebouw wordt in 2019/2020 verbouwd om ervoor te zorgen dat het voorzieningenaanbod aansluit op de wensen van reizigers en alle andere gebruikers. De voorlopige planning is dat de verbouwing in het vierde kwartaal van 2019 start en in het derde kwartaal van 2020 afgerond wordt.

Kamer van de stad

In de heringerichte stationshal komt een plek met een bijzondere functie. Naast wachten op je trein, kun je hier ook terecht voor een evenement: van een foto-expositie tot salsadansen. De invulling varieert en wordt bedacht en gemaakt door Zwollenaren, reizigers, ondernemers, studenten, bewoners en anderen. Een ding staat vast, het wordt een plek die gaat verrassen.

Impressie Kamer voor de Stad

Stationsretail

Hoe meer reizigers en gebruikers, hoe uiteenlopender de smaken en wensen. Om hieraan tegemoet te komen, vergroot NS het aanbod van horeca, winkels en andere voorzieningen. Op station Zwolle kun je straks terecht om even rustig een broodje te halen of een kopje koffie te drinken. Maar ook voor een drankje in de avond of een snelle maaltijd: afhaal of voor thuis. Op deze manier veraangenaamt NS je reis van deur-tot-deur.

Impressie Retail Station