Verbouwing Stationsgebouw Zwolle in volle gang

Verbouwing Stationsgebouw Zwolle in volle gang

Het Stationsgebouw wordt op dit moment flink onder handen genomen! Het is de bedoeling dat dit gebouw de huiskamer van de stad wordt. Een plek waar je op een prettige manier op je trein of bus wacht en waar je terecht kunt om wat te werken of elkaar te ontmoeten.

De verbouwing verloopt volgens plan. Het stationsgebouw krijgt op enkele plekken weer doorzicht, zodat je van trein naar plein en van plein naar trein kunt kijken; zo wordt met een transparante uitstaling de perronzijde met de centrumzijde van de stad verbonden. Starbucks, Julia’s, de Broodzaak en Smullers krijgen er een mooie nieuwe plek. Naar verwachting worden de eerste ruimten rond de zomer opgeleverd en kunnen de huurders aan de slag met de inrichting. De verbouwing van het Stationsgebouw was een onderwerp tijdens het Spoorcafé van 17 februari 2021.

Ontwikkelaar bij NS Earde Jepma: ‘Omwonenden en belangstellenden bijpraten is geweldig om te doen. Dan zie en hoor je weer hoe iedereen meeleeft en belangstelling heeft voor het station. Nog even en Zwolle heeft een geweldig plek om te verblijven en te ontmoeten!’  Jan Paul van Hemert, projectontwikkelaar bij NS, vertelt in de gelinkte video meer over de vorderingen van de verbouwing en geeft ons een kijkje achter de schermen op de bouwplaats.

Bekijk ook de video's Stationsgebouw in het Spoorcafé van 17/02/2021 en Verbouwing Stationsgebouw in volle gang.