Convenant partners horeca Zwolle ondertekend

Wethouder René de Heer en de ketenpartners horeca hebben op donderdagmiddag 25 juni het convenant ketensolidariteit horeca ondertekend. Dat gebeurde in het Wijnhuis op het Grote Kerkplein. Met de ondertekening zijn de gezamelijke afspraken tussen de ketenparters over een gezonde toekomst van de horeca bekrachtigd.

Samen maken we de stad

‘Dit convenant is het resultaat van de manier waarop de verschillende partners al vanaf het begin van de crisis en bij de voorzichtige heropening van de stad samen hebben gewerkt’,  zei De Heer tijdens de ondertekening. ‘Het is mooi om te zien hoe we door een goede samenwerking met zoveel partijen tot een constructieve oplossingen zijn gekomen. Want de crisis raakt ons allemaal. Het is dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de horeca een bijdrage kan blijven leveren aan een levendige, veerkrachtige en vitale (binnen)stad, aan zo min mogelijk leegstand en zoveel mogelijk behoud van werkgelegenheid.’

Ruimte, creativiteit en financiën

In het convenant zijn afspraken gemaakt over het bieden van fysieke ruimte en creativiteit in de stad. Ook is een advies geformuleerd voor maatwerk rond financiële situaties binnen de keten.
Het convenant geldt voor de periode juni tot september en betreft vooral de binnenstad van Zwolle. In september komen de partijen opnieuw bij elkaar.

Ketenpartners horeca in Zwolle

Het convenant is ondertekend door een vertegenwoordiging van de ketenpartners horeca in Zwolle, waaronder:

Theo Runhaar - Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zwolle
Gerrit Jansen - Jansen Vastgoed 
Eddy Stibbe - Stibbe Zwolle Holding B.V.
Jasper Brugman - Heineken
Mark Belt - Grolsch
Johan Kamphuis - ING 
Joram Maan - Rabobank 
Martijn Müller - Müller Bedrijfs Onroerend Goed
Daniel Kroese – Kroese en Tempert makelaars 
Wethouder René de Heer - Gemeente Zwolle