Verhalen over Zwolle: Historische verrassingen aan de Roggenstraat

13 mei 2024
Homepage

Op vrijdag 17 mei bent u van harte welkom bij de volgende avond in de reeks ‘Verhalen over Zwolle’. In twee lezingen nemen we u mee naar de verrassende historie van diverse panden aan de Roggenstraat. Ook vertellen we over de manier waarop de bijzondere ontdekkingen zijn gedaan.

Onderzoek aan de Roggenstraat

In meerdere panden aan de Roggenstraat is historisch onderzoek gedaan. Dit geeft ons meer inzicht in de historische en ruimtelijke ontwikkeling van deze laatmiddeleeuwse gebouwen en van de straat.

Op vrijdagavond 17 mei worden de verrassende resultaten van dit bouwhistorisch en dendrochronologisch onderzoek gepresenteerd. Bouwhistoricus Jacco Vromen neemt u mee door de interessante bouwgeschiedenis van dit deel van de Zwolse binnenstad. Dendrochronoloog Paul Borghaerts kan aan de hand van de jaarringen de ouderdom van de gebruikte houten constructies bepalen. En daarmee de ouderdom van (delen van) het gebouw. Hij legt uit hoe dit werkt en welke bijzondere ontdekkingen er zijn gedaan.

Muziek

De muziek wordt verzorgd door studenten van ArtEZ conservatorium. Sam’s Tunes is een akoestisch duo dat ‘coffeehouse’ muziek speelt en schrijft. U hoort een mengelmoes tussen pop, jazz en folk in verschillende thema’s.

Aanmelden

De avond vindt plaats bij Van der Velde in de Broeren, Achter de Broeren 1-3. Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar communicatie.zwolle@vanderveldeboeken.nl met vermelding van de datum en het aantal personen.

De organisatie is in handen van de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. Deze avond wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen wordt op prijs gesteld.