Projecten

Gastvrije verkeersregelaars

Zwolle heeft een pool van gastheren en –vrouwen die ingezet wordt om het verkeer te regelen op plekken en momenten dat dit nodig is. Het zijn verkeersregelaars met een gastvrije instelling en een goede kennis van de stad.

Wilt u dat uw bezoekers gastvrij worden ontvangen?

Ook voor bedrijven en organisaties in de regio Zwolle-Kampen is het mogelijk om de pool van gastvrije verkeersregelaars in te zetten. Dit tegen een voordelig tarief en gunstige voorwaarden.

Lees meer

Permanente en tijdelijke routes buslijnen

Stads- en streekbussen in Zwolle rijden sinds medio februari 2019 vanaf het nieuwe busstation aan de Hanzelaan. De haltes op het Stationsplein en de Oosterlaan zijn verwijderd. De ingebruikname van het nieuwe busstation heeft directe gevolgen op de routes van alle buslijnen door Zwolle.

Lees meer

Werkzaamheden aan vier grote beweegbare bruggen

De gemeente Zwolle voert in 2019 omvangrijke werkzaamheden uit aan de vier grote bruggen die op afstand bedienbaar zijn. Het gaat om de Mastenbroekerbrug, Twitstvlietbrug, Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug. De besturing en de aandrijving van de bruggen worden aangepast of vernieuwd, zodat ze voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen uit de Europese Machinerichtlijn. Tijdens de werkzaamheden is de brug niet bedienbaar. Er geldt dan een beperking voor de doorvaarthoogte voor de scheepvaart. Het (auto)verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van de bruggen.

Lees meer

Een toegankelijke stad voor iedereen

Zwolle wil een gastvrije stad zijn voor iedereen. Dat stelt eisen aan de bereikbaarheid van de stad en de inrichting van de openbare ruimte. Iedereen moet de openbare ruimte op een zelfstandige, gelijkwaardige en zo onafhankelijk mogelijke manier kunnen gebruiken. De uitgangspunten hiervoor hebben we vastgelegd in een gemeentelijke visie op toegankelijkheid van de openbare ruimte.

Lees meer