Projecten

Gastvrije verkeersregelaars

Zwolle heeft een pool van gastheren en –vrouwen die ingezet wordt om het verkeer te regelen op plekken en momenten dat dit nodig is. Het zijn verkeersregelaars met een gastvrije instelling en een goede kennis van de stad.

Wilt u dat uw bezoekers gastvrij worden ontvangen?

Ook voor bedrijven en organisaties in de regio Zwolle-Kampen is het mogelijk om de pool van gastvrije verkeersregelaars in te zetten. Dit tegen een voordelig tarief en gunstige voorwaarden.

Lees meer

Beter Benutten, slimmer reizen

Bent u werkgever en/of ondernemer in de regio Zwolle Kampen? Wilt u ook uw locatie bereikbaarder maken tijdens de spits voor uw werknemers of bezoekers?

Vanuit Beter Benutten kunnen wij uw ideeën ondersteunen met kennis en middelen om reisalternatieven te creëren.

Lees meer

Omvangrijke werkzaamheden aan vier grote beweegbare bruggen

De gemeente Zwolle verbetert in 2019 de veiligheid van de vier grote bruggen die op afstand bedienbaar zijn. Het gaat om de Mastenbroekerbrug, Twitstvlietbrug, Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug.

De besturing en de aandrijving van de bruggen worden aangepast of vernieuwd, zodat ze voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen volgens de Europese Machinerichtlijn. Tijdens de werkzaamheden is de brug niet bedienbaar. Er geldt dan een beperking voor de doorvaarthoogte.

Lees meer

Een toegankelijke stad voor iedereen

Zwolle wil een gastvrije stad zijn voor iedereen. Dat stelt eisen aan de bereikbaarheid van de stad en de inrichting van de openbare ruimte. Iedereen moet de openbare ruimte op een zelfstandige, gelijkwaardige en zo onafhankelijk mogelijke manier kunnen gebruiken. De uitgangspunten hiervoor hebben we vastgelegd in een gemeentelijke visie op toegankelijkheid van de openbare ruimte.

Lees meer