Verloren en gevonden voorwerpen

Heeft u in de gemeente Zwolle een voorwerp verloren?

Als u iets verloren bent, kunt u op de website www.verlorenofgevonden.nl zoeken tussen de gevonden voorwerpen. Vinders brengen gevonden voorwerpen bij de gemeente of melden ze op de site en houden het voorwerp thuis tot de eigenaar zich meldt.

De gemeente werkt deze website iedere werkdag bij. Bijna alle gevonden voorwerpen, ook losse sleutels, worden hier vermeld.

Gevonden id-kaarten, paspoorten en rijbewijzen staan er, in verband met uw privacy, niet op.

U kunt op deze website uw verloren voorwerp ook melden bij de gemeente. Uw melding komt dan in een bestand dat alleen door de gemeente is in te zien.

Het samenbrengen van gevonden voorwerpen met verliezers is heel lastig. Wij gaan er daarom van uit dat u zelf blijft zoeken op de site.

Als uw eigendom bij de gemeente ligt, kunt u op werkdagen ’s ochtends tussen 9.00 u en 12.00 u zonder afspraak naar het Stadskantoor komen om het op te halen.

Zie ook:

Voorwerpen verloren in trein of bus, fietsen en dieren kunt u niet via de gemeente regelen. Uitgebreidere informatie hierover vindt u onder bijzonderheden.

Heeft u iets gevonden?

Dit kunt u melden op www.verlorenofgevonden.nl. Uitgebreide informatie vindt u onder bijzonderheden.

Als u iets verloren bent, kunt u op de website www.verlorenofgevonden.nl zoeken tussen de gevonden voorwerpen. Vinders brengen gevonden voorwerpen bij de gemeente of melden ze op de site en houden het voorwerp thuis tot de eigenaar zich meldt.

Deze website wordt iedere werkdag bijgewerkt door de gemeente. Bijna alle gevonden voorwerpen, ook losse sleutels, worden hier vermeld. Gevonden id-kaarten, paspoorten en rijbewijzen staan er, in verband met uw privacy, niet op.

U kunt op deze website uw verloren voorwerp ook melden bij de gemeente. Uw melding komt dan bij ons in een bestand dat alleen door de gemeente in te zien is.

Het matchen van gevonden voorwerpen met verliezers is heel lastig. Wij gaan er daarom van uit dat u zelf blijft zoeken op de site.

Als uw eigendom bij de gemeente ligt, kunt u ’s ochtends tussen negen en twaalf zonder afspraak naar het Stadskantoor komen om het op te halen.

Bewijs van aangifte

Heeft u iets verloren en hebt u een bewijs van aangifte bij de gemeente van een verloren voorwerp nodig voor uw verzekering? U kunt de e-mail die u krijgt na de melding op verlorenofgevonden.nl hiervoor gebruiken.

U kunt uw verloren of gevonden voorwerp aanmelden op www.verlorenofgevonden.nl.

Als u vragen heeft over dit product, neem dan contact op met de gemeente Zwolle.

Klachten & meldingen

Als u niet tevreden bent over de manier waarop de gemeente u heeft behandeld of als u iets wilt melden, dan leest u op de pagina Meldingen, klachten en bezwaren hoe u dat kunt doorgeven.

Aan dit product zijn geen kosten verbonden.

U kunt zelf kijken op de site www.verlorenofgevonden.nl  of uw verloren eigendom gevonden is. Hier kunt u ook melden dat u iets verloren hebt. Maar blijft u ook zelf zoeken op de site. Vooral sleutels zijn voor ons heel moeilijk te matchen. Bij de infobalie in het Stadskantoor kunt u ’s morgens uw gevonden voorwerp ophalen als dit uw eigendom blijkt te zijn. Neemt u dan iets mee om aan te tonen dat het voorwerp van u is. Bijvoorbeeld een foto of een aankoopbewijs.

 • Sleutels verloren
  Als u uw sleutels verloren hebt, kunt u ’s morgens zonder afspraak langskomen in het Stadskantoor om te kijken of uw sleutels daar gebracht of gemeld zijn. U kunt met bijvoorbeeld een reservesleutel aantonen dat het uw sleutel is. 
 • Fiets kwijt
  De AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) verwerkt foutief gestalde fietsen en fietswrakken die door de gemeente Zwolle of de politie in beslag zijn genomen. 
  Meer informatie vindt u op zwolle.nl/afac.
 • Dier vermist
  Bent u uw huisdier kwijt, kijk dan op www.dierenasielzwolle.nl
 • Iets in de trein verloren
  Heeft u iets in de trein verloren, kijk dan op www.ns.nl
 • Iets in de bus verloren
  Heeft u iets in de bus verloren, kijk dan op www.syntus.nl of www.connexxion.nl