Schommelen in Zwolle

In de binnenstad van Zwolle hangen in het kader van 75+1 jaar vrijheid 10 schommels die je de vrijheid laten beleven. We vragen iedereen om de vrijheid - ook die je beleeft bij het schommelen - door te geven. Maak een foto van jezelf op de schommel en plaats deze op je sociale media. Plaats daarbij de hashtag #speelstadzwolle #schommelenisvrijheid, zodat jouw beleving met anderen kunt delen. Een keer per maand verloten we onder de leukste foto’s een paar kleine prijzen.

Hieronder vind je de locaties van de schommels. Als je op je mobieltje klikt op de link, ga je naar Google Maps. In die app kun je gemakkelijk de route naar de (volgende) schommel plannen.

De locaties van de schommels
Nr Locatie Naam + kunstenaar
1 Park De Wezenlanden Soundswing, Peter Plaatsman, Xplosief
2 Van Nahuysplein De ligschommel, Chris Mulder (Mulder - since 1988), Marleen Garstenveld, Alexandre de Vos
3 Menno van Coehoornsingel Freedom in full swing, Brandglass
4 Potgietersingel 1a Vluchthaven, Marit Otto
5 Pletterstraat 6 Transparante schommel, Sietse
6 Pletterstraat 20 Uitzicht, Sietse
7 Pletterstraat 22 Coccon, De meisjes van Plezier / Draak, Damian Kapojos
8 Stadsstrand View of the Peperbus, Edwin Dijkman (Rekkie en Bankie)
9 Pannekoekendijk 6 De Sterrenschommel, Rianne Seton (Seton Producties)
10 Pannekoekendjk 10 Peperbus, Els Esselink

 

Of bekijk de locaties van de schommels op onderstaande kaart. Als je op de kaart klikt, opent een pdf in een nieuw scherm. 

Een kaart met de locaties van de schommels - de locaties zijn ook in de tabel vermeld

Over de schommels

Wie kent het niet: als kind onbezorgd schommelen. Het geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Deze zomer (tot en met september 2021) kan iedereen, jong en oud, dat gevoel ervaren in de binnenstad van Zwolle. In samenwerking met kunstenaars en Zwolse ondernemers vormen 10 schommels een speelroute door de binnenstad.

Dit initiatief is onderdeel van 75+1 jaar vrijheid. Iedere schommel zorgt voor een andere beleving en is een uitnodiging om naar buiten te gaan en van het groen in de stad te genieten.

Locaties van de schommels