Sporten

Zwolle is een echte sportstad. Iedereen herinnert zich de Olympische prestaties van de schaatsbroertjes Michel en Ronald Mulder en van Lotte van Beek. Ook op amateurniveau verrichten Zwollenaren individueel of in clubverband aansprekende prestaties. Maar het gaat niet altijd om de prestaties. Het is lekker om gewoon in beweging te zijn, ontspannend inspannen. Ook daarvoor biedt Zwolle volop mogelijkheden.

Amateursport en aangepast sporten

Voetballen, wielrennen, tafeltennissen, zwemmen, judoën, noem maar op. Sporten en bewegen in Zwolle kan altijd en overal, ook voor mensen met een beperking. Wilt u gaan sporten en u aansluiten bij een sportvereniging? Met de handige Sport- en beweegwijzer van Sportservice Zwolle kunt u snel zien waar u uw favoriete sport kunt beoefenen.

Voor aangepast sporten kijkt u op:

Professionele sport

Met de betaald-voetbalorganisatie PEC Zwolle en Landstede Hammers heeft Zwolle een paar aansprekende sportaffiches in huis. De beide organisaties behoren tot de toonaangevende clubs in de Eredivisies. Meer informatie over deze clubs:

Sportaccommodatie huren

Gaat u sportactiviteiten organiseren met mensen uit de buurt of houdt u een sporttoernooi met uw bedrijf? Dan kunt u een sportzaal huren. Kijk voor meer informatie over het huren van een sportzaal en/of gymlokaal op de website van SportService Zwolle.

algemene-voorwaarden-bij-verhuur-van-gemeentelijke-buitensportaccommodaties-in-zwolle.pdf

Zwemmen

Zwolle heeft meerdere zwembaden waar u vrij kunt zwemmen, sporten en zwemlessen kunt volgen. Ook heeft Zwolle drie zwemplassen: de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas. Hier kunt bij mooi weer heerlijk zwemmen, surfen en zonnen. Lees meer op de pagina Zwemmen.

Watersport

De ligging aan de IJssel, het Zwarte Water én de Overijsselse Vecht maakt Zwolle aantrekkelijk voor watersporters. Bovendien is de binnenstad omgeven door water, waardoor waterrecreatie tot in het hart van de stad mogelijk is. Voor watersporters zijn verschillende voorzieningen aangelegd om van Zwolle en omgeving te kunnen genieten.

Op diverse toeristische locaties langs de rivier de Vecht liggen aanlegsteigers. Wie met zijn kano of bootje het achterland wil ontdekken, kan aanleggen op zestien verschillende plekken. In Zwolle is dat bij Camping Vecht & Zo.