Sportbeoefening

Zwolle is een echte sportstad. Iedereen herinnert zich de Olympische prestaties van de schaatsbroertjes Michel en Ronald Mulder en van Lotte van Beek. Ook op amateurniveau verrichten Zwollenaren individueel of in clubverband aansprekende prestaties. Maar het gaat niet altijd om de prestaties. Het is ook lekker om gewoon in beweging te zijn, ontspannend inspannen. Ook daarvoor biedt Zwolle volop mogelijkheden.

Professionele sport

Met de betaald-voetbalorganisatie PEC Zwolle en Landstede Hammers heeft Zwolle een paar aansprekende sportaffiches in huis. De beide organisaties behoren tot de toonaangevende clubs in hun tak van sport. PEC Zwolle veroverde in het seizoen 2013-2014 de KNVB Beker. De basketballers van Landstede Hammers eindigen keer op keer in de subtop van de Eredivisie.

Meer informatie:

Amateursport en aangepast sporten


Voetballen, wielrennen, tafeltennissen, zwemmen, judoën, noem maar op. Sporten en bewegen in Zwolle kan nagenoeg altijd en overal, ook voor mensen met een beperking. Wilt u gaan sporten en u aansluiten bij een sportvereniging? Met de handige Sport- en beweegwijzer van Sportservice Zwolle kunt u snel zien waar u uw favoriete sport kunt beoefenen.

Sportservice Zwolle is het sportloket dat het sportaanbod in de gemeente coördineert en ondersteunt. Ook kunnen sportverenigingen via Sportservice Zwolle binnen- en buitenaccommodaties huren.