Watersport

De ligging aan de IJssel, het Zwarte Water én de Overijsselse Vecht maakt Zwolle tot een aantrekkelijke pleisterplaats voor watersporters. Bovendien is ook de binnenstad omgeven door water, waardoor waterrecreatie tot in het hart van de stad mogelijk is. Voor watersporters zijn er daarom diverse voorzieningen aangelegd om net even wat langer van Zwolle en omgeving te kunnen genieten.

Op diverse toeristische locaties langs de rivier de Vecht liggen aanlegsteigers. Wie met zijn kano of bootje het achterland wil ontdekken, kan aanleggen op zestien verschillende plekken. In Zwolle is dat bij Camping Vecht & Zo.

Overijsselse Vecht

De Overijsselse Vecht is de kleinste regenrivier van de Nederlandse grote rivieren. De bron van de Vecht ligt in het Duitse Münsterland en de Vecht mondt uit in het Zwarte Water in Zwolle. Het Vechtdal is een prachtige bestemming voor een vakantie of een dagje uit. Via de aanlegsteigers hebben bezoekers ook vanaf het water meer toegang tot het gebied.

Onder meer de provincie en de gemeenten langs de rivier werken aan het project Ruimte voor de Vecht, dat zich richt op waterveiligheid, diodiversiteit, duurzame landbouw en economische groei. Zo worden er onder meer aanlegsteigers, fietspaden en pontjes gerealiseerd en zijn er projecten in het kader van duurzame landbouw en klimaatadaptatie. 

Meer informatie over het Vechtdal vindt u op www.vechtdaloverijssel.nl