Recreatie langs de Vecht

Op diverse toeristische locaties langs de rivier de Vecht liggen aanlegsteigers. Wie met zijn kano of bootje het achterland wil ontdekken, kan aanleggen op zestien verschillende plekken. In Zwolle is dat bij Camping Vecht & Zo.

De Overijsselse Vecht is de kleinste regenrivier van de Nederlandse grote rivieren. De bron van de Vecht ligt in het Duitse Münsterland en de Vecht mondt uit in het Zwarte Water in Zwolle. Het Vechtdal is een prachtige bestemming voor een vakantie of een dagje uit. Via de aanlegsteigers hebben bezoekers ook vanaf het water meer toegang tot het gebied.

Kaart

De steigers zijn vrij makkelijk herkenbaar en zijn toegankelijk om aan te meren. Op www.vechtdaloverijssel.nl is onder andere een kaart te vinden met daarop de aanlegsteigers.

Natuur

In Zwolle wordt gewerkt aan natuurontwikkeling in de Vechtuiterwaard. Voor dat gebied – dat ligt tussen de scouting en Camping Vecht & Zo - wordt een schetsontwerp gemaakt. Straks is er ruimte voor allerlei bijzondere planten en dieren, zoals de kievitsbloem en de knoflookpad. Ook komen er een struinpad, een fietspad en een tweetal uitkijkpunten op de dijk.

Ruimte voor de Vecht

De aanlegsteigers en het ontwikkelen van de Vechtuiterwaard zijn onderdeel van het programma Ruimte voor de Vecht. De provincie Overijssel, gemeenten, waterschappen en maatschappelijke organisaties werken daarin samen om de Vecht veilig te houden en het wonen, werken en recreëren er nog aantrekkelijker te maken.