Wabovergunningverlener/casemanager

Dienstverband 36 uur per week
Werk-/denkniveau MBO+/HBO
Afdeling Fysieke Leefomgeving
Vacaturehouder Wilco IJzerman, tel.nr. 06-10409697
Salaris maximaal € 3.968,-
Sluitingsdatum

31 maart 2020

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 128.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s.

Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze vernieuwende manier van samenwerken. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. Een stad waar iedereen meedoet en iedereen ertoe doet. Zó doen we dat in Zwolle.

 

De afdeling

De afdeling Fysieke Leefomgeving bestaat uit verschillende teams die intensief met elkaar samenwerken voor een veilige en leefbare omgeving. Het Bouwteam Vergunningen (zes collega’s)  beoordeelt (concept)aanvragen voor Wabo vergunningen (bouw, kap, reclame, uitrit en afwijkingen van het bestemmingsplan) en geeft voorlichting over bouwmogelijkheden.

 

Dit ga je doen

Zwolle maakt de komende jaren een schaalsprong van 128.000 naar 140.000 inwoners. We bouwen 1000 nieuwe huizen per jaar en wijken worden uitgebreid. Ook bedrijven vestigen zich graag in onze stad. In Zwolle gebeurt veel en voor jou betekent dat een grote diversiteit aan opdrachten. Elke aanvraag is een nieuwe uitdaging, waar je vol voor gaat.

 

Gastvrij en mogelijk maken

Je toetst onder meer aanvragen omgevingsvergunning (Wabo) op ontvankelijkheid aan het bestemmingsplan, de Welstandsnota, het Bouwbesluit en overige wetgeving. Daarbij kijk je altijd naar kansen voor onze inwoners, want Zwolle is gastvrij en wil mogelijk maken.

Je bouwt op een groot team specialisten, waaraan je advies kunt vragen. Verder heb je korte lijntjes met externe partners, zoals de Veiligheidsregio, het Waterschap en de Provincie. Jij weet hoe je informatie moet inzamelen om tot een goed advies te komen en bewaakt termijnen ‘met je leven’.

 

Adviserende rol

Uiteraard heb je veel contact met mensen die aanvragen doen. Je begrijpt hun behoeften. Als een aanvraag niet kan worden gehonoreerd, denk je waar mogelijk mee in oplossingen die wel haalbaar zijn. Soms moet je ook ‘nee’, zeggen. Je legt je beslissing dan duidelijk uit, waardoor er begrip ontstaat.

Je vindt het leuk om voorlichting te geven over de Wabo-activiteiten, zoals vergunningsvrije mogelijkheden. Naar verwachting treedt per 1 januari 2021 de Omgevingswet in werking. Er komen minder regels, waardoor de planbeoordeling verandert. Je functie verschuift dan naar de rol van adviseur die aan de voorkant van processen is betrokken.

 

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde MBO+ of HBO opleiding Bouwkunde of een vergelijkbare opleiding. Ook ben je in het bezit van het diploma ABW I of een vergelijkbaar diploma. Zo niet, dan haal je dit diploma zo snel mogelijk als je bij Zwolle werkt. Verder heb je actuele kennis van het omgevingsrecht en minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen een gemeente.

Je pakt zelfstandig opdrachten op, maar blijft niet door ploeteren als je er niet uitkomt. Dan vraag je hulp aan een van je collega’s. En die zijn er altijd voor je, want we hebben een goed team. Een gemêleerd gezelschap, waarin je makkelijk integreert.  

 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3.968,- (maximum functieschaal 9) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

 

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel, mail of app voor meer informatie met Wilco IJzerman, Sectiehoofd vergunningen, toezicht brandveiligheid en bouwtoezicht,  06- 10409697, email w.ijzerman@zwolle.nl.

 

Solliciteren kun je alleen via onderstaande button.

solliciteer direct