Een noodsituatie komt altijd onverwacht

Bent u voorbereid?

In Nederland zijn we goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, extreem weer of andere bijzondere omstandigheden kunnen vragen om speciale maatregelen.

In dat geval is het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent en wat u moet doen. Als de sirene gaat bijvoorbeeld, want dat betekent dat er acuut gevaar dreigt.

Door u goed voor te bereiden kunt u voorkomen dat er slachtoffers vallen of de schade als gevolg van een incident zoveel mogelijk beperken Bijvoorbeeld door elkaar te helpen en, indien van toepassing, foto's of filmpjes te maken die de hulpdiensten een beter beeld geven van de situatie.

Kijk voor meer informatie op www.crisis.nl/wees-voorbereid

Veiligheidspagina gemeente Zwolle

In 2015 hebben we in onder meer de gemeentepagina Wijzer regelmatig aandacht besteed aan hoe u zich kunt voorbereiden op een ramp. En aan wat u moet doen als zich zo’n noodsituatie voordoet. Daarbij zijn verschillende onderwerpen belicht zoals een asbestbrand, paniek in menigte, uitval van drinkwater en een ziektegolf.

Wilt u deze informatie nog eens teruglezen? Kijk dan op www.zwolle.nl/veiligheid

Op deze website vindt u nog meer informatie over verschillende onderwerpen op het gebied van veiligheid.