Uitkering en regelingen

Bijstandsuitkering

Bijstandsuitkering

Een bijstandsuitkering is bedoeld als een tijdelijk inkomen. Zo snel mogelijk moet weer een zelfstandig inkomen verdiend worden.

Bijzondere Bijstand

Bijzondere Bijstand

Voor het aanvragen van bijzondere bijstand maakt het soort inkomen niet uit, wel de hoogte ervan.

Bijstandsuitkering Jonger dan 27 jaar

Bijstandsuitkering Jonger dan 27 jaar

Als je jonger bent dan 27 en je meldt je voor een bijstandsuitkering, dan starten gelijk vier weken waarin je er alles aan moet doen om te voorkomen dat je de uitkering nodig hebt.

Tegemoetkoming voor personen met een chronische ziekte of beperking 2017

Is er bij u, uw partner of kind sprake van een chronische ziekte of lichamelijke beperking? Dan brengt dit vaak extra kosten met zich mee. De gemeente Zwolle komt tegemoet aan een aantal van deze kosten.

Collectieve Zorgverzekering 2018

Heeft u een laag inkomen? Uit werk, als zelfstandige, door een uitkering of een klein pensioen? Speciaal voor u heeft de gemeente Zwolle afspraken gemaakt met Zilveren Kruis over een voordelige zorgverzekering.

Scholierenregeling

Regeling voor jongeren tot en met 17 jaar die naar het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs gaan. Per schoolgaand kind ontvangt u € 450,- of € 375,-.

Individuele Studietoeslag

Ben je student, maar is het door een beperking moeilijk om naast je studie een bijbaan te hebben? Dan heb je mogelijk recht op Individuele

Individuele Inkomenstoeslag

Extra geld wanneer u drie jaar of langer een laag inkomen heeft.

Voor kinderen: Stichting Meedoen

Voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar kunt u bij Stichting Meedoen een mooi geldbedrag aanvragen. Dit kan oplopen tot € 400,- per jaar.

Participatiefonds

Om mee te kunnen doen aan culturele, maatschappelijke of sportieve activiteiten. Ook als u een laag inkomen heeft.

Nieuws Uitkering en regelingen