Geldplan Zwolle - Startpunt Geldzaken

Op de website Geldplan Zwolle vindt u tips over geld. Bijvoorbeeld tips om minder geld uit te geven. Maar ook tips als u regelmatig geldt overhoudt. De tips zijn voor iedereen, of u nu een hoog of laag inkomen hebt.

Op Geldplan Zwolle vindt u verschillende geldplannen:  

Kom uit de geldzorgen

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Wilt u grip op uw geld? Dit geldplan helpt u stap voor stap op weg. Het geeft inzicht in hoe u geld kunt besparen. En helpt u om dit ook echt te doen.

Beter rondkomen

Wilt u uw inkomsten en uitgaven beter in balans brengen? Gebruik dan het geldplan ‘Beter rondkomen’.

ZZP'er

Bent u zzp’er of wilt u zzp’er worden? Met dit geldplan kunt u zien welke risico’s er zijn, hoe u uw kans op succes kunt vergroten en hoe u financiële problemen kunt voorkomen.

Bijna 18 jaar

Welke geldzaken moet je regelen als je 18 wordt? Het geldplan ‘Bijna 18’ zet dit voor je op een rij. Let op: soms duurt het even voordat iets geregeld is. Vul daarom dit geldplan 2 maanden voordat je 18 wordt in.

Statushouders

Dit geldplan is voor statushouders[KR1]  voor die niet meer in een AZC wonen en 18 jaar en ouder zijn. En voor hun begeleiders. [KR2] [HD3] Het geldplan is in het Nederlands. De belangrijkste begrippen worden uitgelegd in het Engels, Arabisch of Tigrinya.

Sparen, aflossen of beleggen

Heeft u geld over? Met dit geldplan ontdekt u wat voor u goede keuzes zijn.

Scheiden

Gaat u scheiden? Dan moet u veel regelen. Ook qua financiën. Het geldplan Scheiden helpt u om uw inkomsten en uitgaven in beeld te krijgen. En welke vervolgstappen u kunt nemen. Er zijn twee plannen: Nog niet gescheiden of Al gescheiden.  

Rondkomen met kinderen

Heeft u niet genoeg geld om uw kinderen te geven wat ze nodig hebben? En wilt u weten welke regelingen er zijn? Het geldplan ‘Rondkomen met kinderen’ helpt u hierbij.

Studie (klein)kinderen

Wilt u geld sparen voor de studie van uw kind of kleinkind? Bepaal zelf welk bedrag u spaart. En bekijk wat het oplevert als u dit spaart of belegt. Gebruik daarvoor het geldplan ‘Studie (klein)kinderen’.

Pensioen

Wat kunt u doen aan uw pensioen? Het geldplan ‘Pensioen’ geeft u praktische tips voor nu en later.

Op de pagina Eigen dienstverlening van Geldplan Zwolle staat ook een overzicht van onze regelingen.

Geldplan Zwolle - Startpunt Geldzaken

Het Startpunt Geldzaken is een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis, Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de Financial Planning Standard Board, Nederland (FPSB). De gemeente Zwolle is partner.