Geldplan Zwolle - Startpunt Geldzaken

Geldplan Zwolle is een handig startpunt waar u tips kunt krijgen over geld. Tips om minder uit te geven bijvoorbeeld. Of tips om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht voor als u geld overheeft en hoe u goede keuzes maakt. Mooi meegenomen deze tips, niet laten liggen dus!

Voor iedereen

Op Geldplan Zwolle krijgt iedereen goede tips. Dit startpunt is er voor alle inkomens en het biedt verschillende geldplannen.

Persoonlijk Geldplan 'Kom uit de geldzorgen'

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Dan kan het plan 'Kom uit de geldzorgen' u helpen. Door met dit plan aan de slag te gaan, krijgt u een beter overzicht. U krijgt allerlei actiepunten aangereikt, waarmee u weer uitzicht hebt op een toekomst zonder geldzorgen.

Hebt u extra hulp nodig? Medewerkers van de gemeente Zwolle kunnen u helpen. Net als vrijwilligers van Geldplan Zwolle. Zij ondersteunen bij thuisadministratie.

Persoonlijk geldplan 'Beter rondkomen'

Wilt u uw inkomsten en uitgaven beter in evenwicht brengen? Dat er niet meer geld uitgaat dan er binnenkomt? Maak dan het plan 'Beter Rondkomen'. Het helpt u om vaker geld over te houden aan het einde van de maand.

Persoonlijk geldplan ZZP

Bent u zzp'er of wilt u zzp'er worden? Dan vragen geldzaken extra aandacht. Een eigen bedrijf brengt kansen en risico's met zich mee. Met dit geldplan krijgt u tips voor uw situatie en vergroot u uw kans op succes.

Persoonlijk geldplan Bijna 18 jaar

Als je 18 wordt, verandert er veel. Ook als het op geldzaken aankomt. Het geldplan 'Bijna 18' zet op een rij welke geldzaken je moet regelen. Zoals je eigen zorgverzekering. Tip: vul het geldplan twee maanden voor je 18e verjaardag in. Het kan soms even duren voordat iets geregeld is.

Geldplan statushouders

Dit geldplan is voor statushouders die niet meer in een AZC wonen en 18 jaar en ouder zijn. En voor begeleiders van statushouders die niet meer in een AZC wonen en 18 jaar en ouder zijn. Het geldplan is in het Nederlands. De belangrijkste begrippen worden uitgelegd in het Engels, Arabisch of Tigrinya.

Persoonlijk geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen'

Als u juist geld overheeft, maak dan het plan 'Sparen, Aflossen of Beleggen'. U ziet dan wat voor u goede financiële keuzes zijn. 

Persoonlijk geldplan 'Rondkomen met kinderen'

Heeft u moeite uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Wilt u weten welke regelingen er zijn? Dit geldplan helpt u op weg.

Persoonlijk geldplan Studie (klein)kinderen

Wilt u geld opzij zetten voor de studie van uw (klein)kind? Bepaal zelf welk bedrag u opzij zet. Zie wat het u oplevert bij sparen en/of beleggen.

Persoonlijk geldplan Pensioen

Wilt u iets doen aan uw pensioen? Wat kunt u doen aan uw pensioen? Het geldplan 'Pensioen' geeft u praktische tips voor nu en later.

Geldplan Zwolle - Startpunt Geldzaken

 

Het Startpunt Geldzaken is een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis, Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de Financial Planning Standard Board, Nederland (FPSB). De gemeente Zwolle is partner.