Lespakketten leren omgaan met geld

Gratis lespakketten voor scholen waarmee kinderen op een speelse manier leren omgaan met geld.

Jongeren en geld

Steeds meer jongeren, jong volwassenen en volwassenen hebben problemen met schulden. Onderzoek van het NIBUD (Nationaal Instituuut voor Budgetvoorlichting) geeft aan dat jongeren die vroeg leren omgaan met geld, later minder snel financiële problemen hebben.

Wijzer in Geldzaken

Wijzer in Geldzaken heeft samen met uitgeverij Zwijsen gratis lespakketten ontwikkeld voor de basisschool. Wijzer in Geldzaken is een initiatief van de Rijksoverheid om te bevorderen wat ze ook zeggen in hun naam: wijzer worden in geldzaken. Hiervoor zijn diverse projecten gestart in samenwerking met partners uit de financiële sector, de wetenschap, overheidsorganisaties, onderwijsorganisaties, voorlichtingsorganisaties en consumentenorganisaties. Eén van de projecten is de jaarlijkse Week van het Geld.

Lespakketten bestellen

  • Via de website weekvanhetgeld.nl kunt u de gratis lespakketten voor het primair onderwijs bestellen of zelf downloaden als u wilt: weekvanhetgeld.nl/lesmateriaal.
  • Lespakketten voor het Voortgezet Onderwijs, Speciaal Onderwijs en MBO vindt u op wijzeringeldzaken.nl/leermiddelen. Ook op deze website staat een verzameling lespakketten voor het Primair Onderwijs , betaald en gratis.