Collectieve Zorgverzekering 2021

De gemeente Zwolle wil dat iedereen goed verzekerd is en niet te veel betaalt voor zijn zorgverzekering. Voor inwoners met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking is er in 2021 de Gemeentepolis. Dit is de zorgverzekering via de gemeente. Hierover heeft de gemeente afspraken gemaakt met Salland Zorgverzekeringen.

Op 1 januari 2022 stopt de Gemeentepolis van Salland Zorgverzekeringen. U moet dan kiezen voor een andere zorgverzekering. Dat is belangrijk, want de zorgverzekering moet bij u passen. U kunt zelf de zorgverzekering voor het volgend jaar kiezen, maar ook hulp van ons krijgen:

  • U kunt de keuzewijzer gebruiken. Die vindt u op www.poliswijzer.nl/zwolle. Als u op deze website invult wat u nodig heeft, krijgt u direct advies. U kunt er ook zorgverzekeringen vergelijken. De website kunt u nu al bekijken. Eind november vindt u er de zorgpremies en vergoedingen in 2022. U kunt dan ook via die website een andere zorgverzekering afsluiten, als u dat wilt. De gemeente heeft de keuzewijzer samen met Poliswijzer gemaakt.
  • Wilt u liever persoonlijke hulp bij het kiezen van een zorgverzekering? Dat kan. Uiterlijk 1 november 2021 vindt u hier meer informatie over deze hulp.

Let op!

Heeft u een premieachterstand? Dan kunt u niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar om een betalingsregeling af te spreken.

Daarnaast heeft de gemeente per 1 januari 2022 een zorgkostenregeling. Met deze regeling kan een tegemoetkoming in het verplicht eigen risico worden verleend en een tegemoetkoming aan inwoners met een chronische ziekte of beperking.