Collectieve Zorgverzekering 2019

De gemeente Zwolle wil dat iedereen goed verzekerd is en niet te veel betaalt voor zijn zorgverzekering. Wilt u weten welke zorgverzekering goed bij u past? Met de Tips (zie tabblad 'Tips')  kunt u makkelijker een zorgverzekering kiezen.

Gemeentepolis

Heeft u een laag inkomen, een chronische ziekte of een beperking? Dan kunt u meedoen aan de Gemeentepolis. Dit is de collectieve zorgverzekering via de gemeente Zwolle. De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt met Salland Zorgverzekeringen. 

Bijdrage in de premie

De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering, een uitgebreide aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. De gemeente draagt bij in uw premie.

Heeft u kinderen jonger dan 18 jaar? Dan zijn uw kinderen gratis meeverzekerd.

In het kort:

 • U kunt kiezen uit twee pakketten: de Gemeentepolis Extra en de Gemeentepolis Plus.
 • De basisverzekering is bij elk pakket hetzelfde.
 • Beide pakketten hebben een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Bij de Gemeentepolis Plus krijgt u meer vergoed dan bij de Gemeentepolis Extra.
 • Bij de Gemeentepolis Plus betaalt u geen wettelijk verplicht eigen risico van € 385,-. Bij de Gemeentepolis Extra kunt u vrijwillig sparen voor het eigen risico.
 • Bij de Gemeentepolis Plus krijgt u uw eigen bijdragen Wmo vergoed.

Meer informatie over de Gemeentepolis vindt u in de folder.

folder-collectieve-zorgverzekering-2019.pdf

U kunt meedoen aan de Gemeentepolis als:

 • Het inkomen (zonder vakantietoeslag) van u en uw eventuele partner in september niet hoger is dan 110% van de geldende bijstandsnorm.
 • Heeft u/uw kind een chronische ziekte of beperking? Dan mag het inkomen niet hoger zijn dan 130% van de geldende bijstandsnorm. Mail hiervoor dan bij uw aanvraag een kopie van de indicatiestelling van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) naar zorgverzekering@zwolle.nl. Hieruit moet blijken dat u/uw kind een Wlz-voorziening nodig heeft.

  Heeft u/uw kind door de ziekte of beperking Wmo-ondersteuning nodig en staat dit in het ondersteuningsplan van het Sociaal wijkteam? Dan hoeft u geen mail te sturen of een indicatie af te geven.
   
 • U staat ingeschreven als inwoner van de gemeente Zwolle.
 • U minimaal 18 jaar bent.
 • U rechtmatig in Nederland verblijft. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de gemeente Zwolle.
 • Uw vermogen lager is dan € 6.020,- (alleenstaanden) of € 12.040,- (alleenstaande ouders, samenwonenden en echtparen). Als u een eigen woning heeft, dan geldt er nog een aparte vrijlating van het vermogen van € 50.800,-. U kunt dit zelf berekenen door de verkoopwaarde van uw woning te verminderen met uw hypotheek.
 • Heeft u een betalingsachterstand? Dan kunt u niet (altijd) overstappen. Informeer hiernaar bij uw huidige zorgverzekeraar.

Salland Zorgverzekeringen kijkt niet naar uw leeftijd of medische achtergrond.

Hoger inkomen

Heeft u een hoger inkomen en komt u door hoge zorgkosten in financiële nood? Neem dan contact op met het Sociaal wijkteam.

U kunt kiezen uit twee pakketten:

 • Gemeentepolis Extra
  Dit pakket is vooral geschikt als u gezond bent en goed verzekerd wilt zijn. U kunt vrijwillig sparen voor het eigen risico.

  U betaalt € 119,59 premie per maand. Heeft u boven en onder een volledig kunstgebit? Dan betaalt u € 107,22 per maand.
   
 • Gemeentepolis Plus
  Dit pakket is vooral geschikt als u chronisch ziek bent of een beperking heeft. Uw eigen risico van € 385,- is meeverzekerd. U krijgt maximaal € 230,- van uw eigen bijdrage Wmo vergoed.  

  U betaalt € 163,15 premie per maand. Heeft u boven en onder een volledig kunstgebit? Dan betaalt u € 141,25 per maand.

Op www.gezondverzekerd.nl/zwolle kunt u alle vergoedingen van de twee pakketten vergelijken.

Premie betalen

U betaalt zelf de premie aan Salland Zorgverzekeringen. Dat regelt u met een automatische incasso. U geeft Salland Zorgverzekeringen dan toestemming om de premie elke maand van uw rekening af te schrijven. Zo bent u nooit te laat met betalen. De premie wordt elke 28e van de maand afgeschreven. Wanneer u zich voor de Gemeentepolis aanmeldt, krijgt u vanzelf de vraag om een automatische incasso af te geven.

Aanmelden voor Gemeentepolis

U kunt zich tot en met 31 december 2018 aanmelden voor de Gemeentepolis Extra of Gemeentepolis Plus. Dat kan via: www.gezondverzekerd.nl/zwolle

Telefonisch

Vindt u aanmelden met de computer lastig? U kunt zich ook telefonisch aanmelden. Bel dan Salland Zorgverzekeringen: 0570 – 68 74 90.

Persoonlijke hulp

Wilt u liever persoonlijke hulp bij het kiezen van een zorgverzekering? Kom dan naar een inloopspreekuur. Hieronder ziet u waar en wanneer u terecht kunt.

Aanmelden bij een andere zorgverzekering

Kiest u liever een andere zorgverzekering? Dan kunt u zich daar rechtstreeks aanmelden. Aanmelden kan ook via een vergelijkingssite. Heeft u hierbij hulp nodig? Kom dan naar een inloopspreekuur.

U kunt zich tot en met 31 december 2018 aanmelden voor iedere andere zorgverzekering. Wanneer u uw huidige verzekering opzegt vóór 31 december 2018, kunt u zelfs nog tot en met 31 januari 2019 een andere zorgverzekering afsluiten.

Inloopspreekuren

Er zijn verschillende inloopspreekuren speciaal over de zorgverzekering. Wij helpen u dan met het kiezen van een zorgverzekering en met het aanmelden. Er zijn ook medewerkers van Salland Zorgverzekeringen aanwezig.

Alle inloopspreekuren zijn van 9.00 tot 11.00 uur.

Neemt u deze gegevens mee naar het inloopspreekuur:

 • Uw BSN
 • Uw IBAN-rekeningnummer
 • Gebruikt u medicijnen? Neemt u deze dan mee. Of neem een overzicht mee waarop staat welke medicijnen u gebruikt.

Wanneer

Locatie

Adres

Donderdag 20 december

Wijkcentrum Holtenbroek

Bachlaan 20, 8031 HL Zwolle

Vrijdag 21 december

Wijkcentrum De Pol

Gelijkheid 1, 8014 XC Zwolle

Donderdag 27 december

Wijkcentrum Holtenbroek

Bachlaan 20, 8031 HL Zwolle

Vrijdag 28 december Wijkcentrum Holtenbroek Bachlaan 20, 8031 HL Zwolle

 

Zorgverzekering  kiezen

Wilt u weten welke zorgverzekering goed bij u past? Ga dan naar een zorgvergelijkingssite. Bijvoorbeeld van de Consument: Consumentenbond Zorgvergelijker of Zorgwijzer: Zorgwijzer Zwolle.

Besparen op zorgkosten

Wilt u minder geld uitgeven aan zorg en andere kosten? Vul dan het Geldplan beter rondkomen in. U krijgt dan o.a. tips over het kiezen van een (collectieve) zorgverzekering. Een collectieve zorgverzekering is soms duurder. Kijk op de website van de Consumentenbond: Consumentenbond Collectieve Zorgverzekering waar u op moet letten bij een collectieve zorgverzekering.

Gemeentepolis vergelijken

U kunt via gezondverzekerd.nl/zwolle de Gemeentepolis vergelijken met andere verzekeringen. Kies hiervoor ‘Vergelijk met mijn huidige verzekering’.

Stappenplan voor andere zorgverzekering

Wilt u niet meedoen aan de Gemeentepolis? En wilt u van zorgverzekering wisselen? Volg dan het stappenplan van de ConsuWijzer.

Twijfelt u of u kunt meedoen aan de Gemeentepolis? Neem dan contact op met de gemeente Zwolle via telefoonnummer 14038.

Voor vragen over de Gemeentepolis van Salland Zorgverzekeringen kunt u bellen naar: 0570 – 68 74 90

Ook op gezondverzekerd.nl/zwolle vindt u meer informatie.

Klachten & meldingen

Bent u niet tevreden over de manier waarop de gemeente u heeft behandeld? Of wilt u iets melden? Lees dan hoe u meldingen, klachten en bezwaren kunt doorgeven.