Nu ook in Holtenbroek: extra manieren om afval te scheiden

In Zwolle kunnen bijna alle inwoners hun afval op verschillende manieren scheiden. Vanaf 1 oktober geldt dit ook voor bewoners van appartementen en flats in Holtenbroek. Wij vertellen inwoners van deze wijk de komende maanden hoe we stap voor stap het scheiden van afval gemakkelijker maken. Dit doen wij samen met ROVA.

Containers boven en onder de grond

De komende maanden gaat ROVA meer containers in de wijk plaatsen voor uw pmd-afval. Dit is afval van plastic, metaal of drankkartons.

U kunt straks op 3 manieren uw pmd-afval inleveren. Handig, want zo is er altijd een container in de buurt.

  1. Containers boven de grond: Vanaf 1 oktober plaatst ROVA containers boven de grond. Deze containers komen op verschillende plekken in de wijk.
  2. Containers onder de grond: In de maanden erna plaatst ROVA containers onder de grond. Deze containers komen in de buurt van de ondergrondse containers voor restafval.
  3. Pmd-container winkelcentrum: Deze container blijft gewoon staan. U kunt hier dus gewoon uw pmd-afval blijven inleveren.

Wat betekent dit voor u?

Komt er een nieuwe pmd-container bij u in de buurt? Dan krijgt u een brief hierover. En u krijgt dan ook een startpakket van ROVA. Daarin zit meer informatie over afval scheiden. Wij geven ook tips, bijvoorbeeld over hoe u bij u thuis afval kunt scheiden. Zo wordt afval scheiden nog makkelijker!

Wat is pmd?

Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons. Bijvoorbeeld verpakkingen als shampooflessen, soepblikken of melkpakken. Bekijk op www.rova.nl/wat-hoort-waar wat wel en niet in de pmd-container hoort.

Opnieuw gebruiken

Het pmd-afval wordt gebruikt om nieuwe dingen van te maken. Zo wordt het plastic weer gebruikt voor bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen of fleecetruien. Of voor bankjes op straat. Van het metaal worden bijvoorbeeld fietsonderdelen gemaakt. En de drankenkartons worden gebruikt om wc-papier van te maken. Uw pmd-afval wordt dus nog goed gebruikt. Daarom is het belangrijk dat u plastic, metaal en drankkartons niet bij het restafval gooit. Maar bij het pmd-afval.

GRIP-wagen aan de Bachlaan

In Zwolle zijn er veel locaties waar u versleten, kapotte, herbruikbare en recyclebare spullen kunt inleveren. Klein chemisch afval zoals verf, elektrische apparaten of bijvoorbeeld piepschuim (dat niet bij pmd hoort) kunt u inleveren bij de GRIP-wagen. In Holtenbroek staat de GRIP-wagen op dinsdag in de even weken van 16.00 tot 20.00 uur aan de Bachlaan bij het winkelcentrum. Meer informatie over de GRIP-wagen staat op www.rova.nl/grip

Meer informatie

Heeft u vragen over de nieuwe containers? Of over het scheiden van afval? Neem dan contact op met ROVA, via (038) 427 37 77 of via www.rova.nl/contact. Of stel uw vraag aan de chauffeur van de GRIP-wagen. Meer informatie over het scheiden van afval vindt u ook op www.rova.nl/scheidingswijzer.