Projecten

Zwolle bouwt aan zijn heden en aan zijn toekomst. Met kleine en grote projecten die het aangezicht van de stad verfraaien, de leefbaarheid van de wijk verbeteren en die inwoners en bezoekers zich thuis laten voelen in deze mooie stad.

Op deze pagina vindt u meer informatie over een aantal grote projecten. Sommige zijn in uitvoering of net gereed, sommige bevinden zich nog in de ontwerpfase. Meedenken en meepraten is dan in veel gevallen nog mogelijk.

Herinrichting Diezerbrink definitief ontwerp fase 2

Definitief ontwerp fase 2

Op deze pagina ziet u het definitief ontwerp van fase 2 van de werkzaamheden van de Diezerbrink. In deze fase gaat het om de Thomas à Kempisstraat, vanaf de Vechtstraat tot Bisschop Willebrandlaan, de Vechtstraat en een klein gedeelte van de Rhijnvis Feithlaan (tussen rotonde De Brink en Bagijnesingel).
Met de ondernemersvereniging is de invoering van één-richtingsverkeer in de Vechtstraat besproken en met VVE Brinkstaete de parkeeroplossing voor het appartementencomplex.

Lees meer

Partner gevonden voor Statenzaal

Een horecagelegenheid in de leeszaal én in de binnentuin, diverse culturele activiteiten,  activiteiten gericht op de democratie, hotelkamers en een hostel. Dát zijn de plannen voor de invulling van de Statenzaalcomplex (1898). Het college heeft besloten dat er met de combinatie 'Pelsertoren en Horeca Mannen' en met de door hen ingediende plannen geprobeerd gaat worden om te komen tot een huurovereenkomst voor het Statenzaalcomplex.

Meer informatie

Lees meer

Kamperpoort, eigenzinnige wijk met karakter

Kamperpoort is een stoere stadswijk met karakter, gelegen dicht tegen het historisch centrum van de binnenstad. Er is voor gekozen om de herontwikkeling van de wijk gefaseerd en organisch uit te voeren. Dit betekent dat de gebiedsontwikkeling een kwestie is van lange adem waarbij het economische klimaat en de vraag uit de woningmarkt het tempo bepalen.

Stand van zaken bouwplannen

Inmiddels zijn in de afgelopen 15 jaar veel bouwplannen gerealiseerd en mag worden gesproken over een transformatie van de bestaande wijk die het eindstadium nadert.

Lees meer

Stadshagen in ontwikkeling

Je voelt je thuis in Stadshagen!

Een complete wijk, waar inmiddels al meer dan 20.000 mensen met heel veel plezier wonen, werken en leven. Een gezellige wijk waar je je direct thuisvoelt. Met alle voorzieningen, veel ruimte voor groen en prachtige natuur dichtbij. Dat is Stadshagen!

Lees meer

Het riool is geen alleseter

Gemeente Zwolle is zuinig op haar riool. Ook inwoners, jong en oud, kunnen daar aan meewerken. Helaas gooien mensen nu nog vaak veel andere troep in de wc of in de gootsteen, omdat ze denken dat dat wel kan. Te onrechte want deze troep veroorzaakt onnodige verstoppingen en watervervuiling.

Lees meer

Wonen in Zwolle

Zwolle, dynamische Hanzestad aan de IJssel. Een moderne stad die voor iedereen wat te bieden heeft en haar historische karakter heeft behouden. Met een prachtige en levendige binnenstad, volop natuur in en om de stad en met vele culturele bezienswaardigheden en bruisende evenementen. Dit in combinatie met de centrale ligging en goede bereikbaarheid, ruime werkgelegenheid en uitstekende voorzieningen maakt Zwolle heerlijk om te wonen.

Lees meer

Omgevingsvisie

'Mijn Zwolle van morgen': ontdek meer en praat mee!

Zwolle is volop in ontwikkeling. Dwars door de coronacrisis heen kijken we vooruit en zetten we mooie stappen. Groei is daarbij een belangrijk thema, net als het beschermen en behouden van wat we mooi vinden aan onze stad. Wat moet over tien jaar het verhaal van onze stad zijn? Die vraag ligt aan de basis van de ontwerp Omgevingsvisie ‘Mijn Zwolle van morgen.’

Hoe moet Zwolle er over tien jaar uit zien?

Bekijk het onderstaande filmpje.

Lees meer

Roggenstraat en Spiegelstraat krijgen kleur!

Ondernemers in de Roggenstraat en Spiegelstraat werken samen met de gemeente Zwolle om het winkelend publiek deze straten opnieuw te laten ontdekken. De kleine, gezellige winkelstraatjes met aparte en bijzondere winkels en speciaalzaken krijgen letterlijk en figuurlijk weer meer kleur. In een aantal etalages prijken vanaf eind augustus fascinerende foto’s van Zwolle. En vanaf dan dansen er in beide straten ook kleurrijke vlinders boven het winkelend publiek.

Lees meer

Zwarte Waterzone

Het Zwarte Water is de verbindende schakel tussen de binnenstad, de aanliggende wijken en het aangrenzende groen- en natuurgebied. Aan deze rivier ligt de Zwarte Waterzone. Dit is het gebied aan de Holtenbroekerdijk, tussen de Holtenbroekerbrug en de Mastenbroekerbrug. Gebiedsvisie Zwartewaterzone gaat vanaf binnenstad tot aan Mastenbroekerbrug.

Lees meer