Robert Lautenbach

Programmamanager Binnenstad

Als programmamanager Binnenstad werkt Robert met zijn team, ondernemers, bewoners en andere partners aan de prachtige binnenstad van Zwolle.

De komende tijd worden er diverse projecten uitgevoerd, zoals de realisatie van Museum Anno en herbestemming van de Statenzaal en Politiebureau naar horeca en hotelkamers. Door het aanpakken van de openbare ruimte in de Zuid Westelijke Entree en de Stationsweg wordt de binnenstad ook steeds beter verbonden met de gebieden rondom de binnenstad.

"Het valt me op dat projecten worden gedreven door enthousiasme binnen de gemeente en geholpen door een goede samenwerking tussen gemeente, inwoners en marktpartijen." Dat is echter geen reden om achterover te leunen. Ondernemers, eigenaren, bewoners en politiek willen vooruit met nieuwe ideeën, projecten en concepten. Zwolle staat hierbij aan de vooravond van een verdere verstedelijking. Ik zie er dan ook naar uit om de komende tijd samen met ondernemers, bewoners en andere strategische partners plannen te ontwikkelen om Zwolle nog aantrekkelijker te maken!"