Onderzoek naar de toekomst van de Regio Zwolle in 2040

Nieuw gebouwde woningen in Zwolle

Zwolle is sterk verbonden met de omliggende steden en dorpen in de regio. En de regiobewoners zijn sterk verbonden met Zwolle als centrumstad. Door winkels, bedrijven, cultuur, zorg en verschillende scholen. En door de verbindingen over weg en spoor met andere delen van Nederland. Zwolle is de plek voor ontmoeting en beleving.

Om goede keuzes voor de toekomst te maken, wordt er nu een regionaal onderzoek gedaan. In dit onderzoek staat de kwaliteit van de stad en regio centraal. De resultaten van het onderzoek geven inzicht. Inzicht om goede keuzes te helpen als het bijvoorbeeld gaat om de natuur, nieuwe woon- en werkplekken en de bereikbaarheid via wegen en het spoor.

Samen met de regio

Regio Zwolle is een samenwerking tussen 22 gemeenten en 4 provincies. Samen werken we aan verschillende thema’s om de kwaliteit en leefbaarheid in onze regio nu én in de toekomst te verbeteren. Deze thema’s zijn het klimaat, bereikbaarheid, energie, werkgelegenheid, economie, wonen en leefomgeving. Want we willen in Regio Zwolle rekening houden met de toekomst en alles wat er op ons af gaat komen. Nieuwe oplossingen kunnen we alleen samen bedenken en uitvoeren.

Onderzoek naar stad en land in balans

Om te zorgen dat alle inwoners van Regio Zwolle in de toekomst ook prettig wonen, werken en leven wordt er nu een onderzoek gedaan. Het onderzoek wordt ‘Regio Zwolle in 2040: stad en land in balans’ genoemd. Gemeente Zwolle neemt deel aan dit onderzoek. Zo nemen we samen verantwoordelijkheid om goede keuzes te maken voor de toekomst en kunnen we rekening houden met de sterke punten van de verschillende steden en dorpen.

Stad van waarde

Op deze manier houden we Zwolle en de regio samen leefbaar, gezond, veilig en aantrekkelijk. Voor de inwoners van nu en van straks. Want groeien gaat niet over meer van hetzelfde creëren, maar over meer van het een én van het andere. Het mag nooit ten koste gaan van het goede dat er al is en van hetgeen dat Zwolle Zwolle maakt. We koesteren onze pluspunten. Zodat elke stap die we zetten Zwolle beter, mooier en completer maakt.

Zes vragen over het onderzoek