Roggenstraat en Spiegelstraat krijgen kleur!

Ondernemers in de Roggenstraat en Spiegelstraat werken samen met de gemeente om het winkelend publiek deze straten opnieuw te laten ontdekken. De kleine, gezellige winkelstraatjes met aparte en bijzondere winkels en speciaalzaken krijgen deze zomer letterlijk en figuurlijk weer meer kleur. Een aantal etalages wordt voorzien van fascinerende foto’s van Zwolle. Daarnaast dansen binnenkort in beide straten kleurrijke vlinders boven het winkelend publiek. Hiervoor zoeken de ondernemers en de gemeente Zwollenaren die alleen, met het gezin of met vrienden én met kunstenaar Dennie Boxem een deel van de vlinders op kunstzinnige wijze willen versieren. Als het overigens aan de ondernemers ligt, komt er ook een toffe muurschildering in een van beide straten!

Pimp je eigen vlinder: meld je nu aan!

Wil je vanuit de speciaal hiervoor ingerichte pop-up werkplaats helpen bij het pimpen van de vlinders? Dat kan tijdens een van de twee uur durende workshops van Dennie Boxem op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. De workshops worden gegeven van 10.00 – 12.00 uur, van 13.00 – 15.00 uur en van 16.00 – 18.00 uur. Elke workshop biedt plaats aan maximaal 15 personen. Deelname is gratis. Meedoen? Stuur een mail met je naam, contactgegevens, voorkeursdag en -tijd en het aantal personen naar pimpjevlinder@ditisem.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de planning en overige zaken met je af stemmen. Eind augustus hangen we de vlinders met hulp van alle makers op! Hoe gaaf is het als jouw vlinder straks ook hangt te shinen in een van deze twee straten?

Fascinerende foto’s in etalages

Naast het samen maken en ophangen van de kleurrijke vlinders worden de etalages van leegstaande panden in de Roggenstraat en Spiegelstraat binnenkort voorzien van bijzondere foto’s van Zwolle. Hiervoor werken we samen met Historisch Centrum Overijssel (HCO).

Een toffe muurschildering

Eind juni werd bekend gemaakt dat de Zwolse binnenstad wordt verfraaid met muurschilderingen die laten zien dat Hanzestad Zwolle verrijkt, verandert, groeit en experimenteert. Met deze bijzondere vorm van Street Art willen de initiatiefnemers van het project Trotse Muren bezoekers van binnen en buiten de regio Zwolle inspireren en elkaar laten ontmoeten. Volgens de ondernemers in de Roggenstraat en Spiegelstraat zou een hippe muurschildering in een van beide straten niet misstaan. Het geeft de straten nóg meer kleur. We hebben ook al een plek in gedachten. Samen met Zwollenaren maken we hier graag werk van!