Roggenstraat en Spiegelstraat krijgen kleur!

Ondernemers in de Roggenstraat en Spiegelstraat werken samen met de gemeente Zwolle om het winkelend publiek deze straten opnieuw te laten ontdekken. De kleine, gezellige winkelstraatjes met aparte en bijzondere winkels en speciaalzaken krijgen letterlijk en figuurlijk weer meer kleur. In een aantal etalages prijken vanaf eind augustus fascinerende foto’s van Zwolle. En vanaf dan dansen er in beide straten ook kleurrijke vlinders boven het winkelend publiek.

Workshops pimp je vlinder: groot succes!

Een deel van de vlinders die je boven de straten in de lucht ziet dansen, zijn gemaakt door enthousiaste Zwollenaren. Alleen of met familieleden, vrienden en/of collega’s maakten zij deze zomer vanuit een speciaal daarvoor ingerichte pop-up werkplaats aan de Roggenstraat de meest creatieve kunstwerken. De workshops werden gegeven door kunstenaar Dennie Boxem. Gezien de animo en het resultaat een groot succes! De vlinders maken later dit jaar tijdelijk plaats voor de kerstversiering. Maar zodra die weer weggehaald wordt, keren de vlinders in de straten terug.

Fascinerende foto’s in etalages

Naast de kleurrijke vlinders zijn in de etalages van leegstaande panden in de Roggenstraat en Spiegelstraat ook bijzondere foto’s van Zwolle uit de periode 1915-1980 te zien. Ze geven een inkijkje in de rijke geschiedenis van dit deel van de stad. De foto’s zijn beschikbaar gesteld door Historisch Centrum Overijssel (HCO) en particulieren.

Een toffe muurschildering

Halverwege 2020 werd bekend gemaakt dat de Zwolse binnenstad wordt verfraaid met muurschilderingen die laten zien dat Hanzestad Zwolle verrijkt, verandert, groeit en experimenteert. Met deze bijzondere vorm van Street Art willen de initiatiefnemers van het project Trotse Muren bezoekers van binnen en buiten de regio Zwolle inspireren en elkaar laten ontmoeten. Er komt ook een hippe muurschildering op een van de muren in de Roggenstraat en Spiegelstraat. Dat geeft de straten nóg meer kleur!