Vernieuwde stadsentree feestelijk geopend

Na een aantal jaren bouwen is de groene en gastvrije stadsentree Stationsplein-Stationsweg nu klaar, samen met de klimaatrobuuste ondergrondse fietsenstalling voor 5800 fietsen en het vernieuwde stationsgebouw. Een belangrijke mijlpaal voor alle Zwollenaren, bezoekers, reizigers uit heel Nederland, want vanaf nu is voor hen iedere dag de groene loper uitgerold. Daarom vierde Zwolle met de regio van vrijdag 8 oktober tot en met zondag 10 oktober feest bij de sprankelende nieuwe entree!

Bekijk hieronder de aftermovie van dit feestelijke weekend.

Officiële opening

Op vrijdag 8 oktober is de stadsentree officieel geopend, samen met de samenwerkende partijen in Spoorzone Zwolle, zoals ProRail, NS en de bouwers. Tijdens deze opening sprongen kinderen van basisschool De Parkschool, met hun regenlaarsjes aan, in de nieuwe vijver op het Stationsplein. Dansers uit de hele regio maakten het moment extra feestelijk met hun verbluffende optreden.

7000 bezoekers

Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober vierden zo’n 7000 Zwollenaren en bezoekers de opening mee tijdens 'Beleef Spoorzone Zwolle'. Veel mensen, jong en oud, namen een gratis ritje in een 22 meter hoog reuzenrad om te genieten van het uitzicht over de nieuwe groene loper tussen het station en de binnenstad.

Openluchttentoonstelling

Op het Stationsplein kan iedereen vanaf vrijdag 8 oktober verschillende tentoonstellingen bekijken. Met bijvoorbeeld historische foto’s van het Stationsplein en het stationsgebouw, en impressies van het ontwerp voor de unieke loopbrug over het spoor en de plannen voor de Ooster- en Westerlaan. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 31 oktober. 

Terugblik op de bouwwerkzaamheden

Bekijk hieronder de video over de bouw van de stadsentree met de ondergrondse fietsenstalling en de verbouwing van het stationsgebouw.