Verbouwd stationsgebouw opgeleverd

In september 2020 is aannemer Koninklijke Woudenberg gestart met de renovatie van het stationsgebouw. Het gebouw is eerst van binnen gestript, de gevel is teruggebracht naar de oorspronkelijke staat en de technische installaties zijn vernieuwd. Tot slot is het gebouw klaargemaakt voor horeca en andere bedrijven die er straks een ruimte huren.

Prettige wachtruimte

De stationshal is omgevormd tot een prettige wachtruimte waar je als reiziger beschut tegen weer en wind kunt wachten. De architect (van Ruland Architecten) heeft daar met zijn ontwerp goed rekening mee gehouden. De gevel aan het Stationsplein en het perron, die voorheen grotendeels gesloten was, is opener gemaakt. Bijvoorbeeld doordat ramen zijn vervangen door dubbele deuren. Hierdoor is het monumentale karakter van het gebouw bewaard gebleven, terwijl er een mooie doorkijk naar het Stationsplein is ontstaan. Zo kan je je er reiziger goed oriënteren op de stad, en kunnen bezoekers die uit de stad komen erdoorheen de treinen op het station zien.

Winkels weer geopend

Nu de werkzaamheden zijn afgerond en de huurders hun winkels hebben afgebouwd kunnen reizigers weer in het stationsgebouw terecht voor hun inkopen. Op zowel ochtend, middag als avond is er altijd wat beschikbaar om mee te nemen op reis, of om thuis van te genieten.

Impressie van het Stationsplein en het stationsgebouw