Verbouwing stationsgebouw

In september 2020 is aannemer Koninklijke Woudenberg gestart met de renovatie van het stationsgebouw. Het gebouw wordt eerst van binnen gestript, de gevel wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke staat en de technische installaties worden vernieuwd. Tot slot wordt het gebouw gereed gemaakt voor horeca en andere bedrijven die straks een ruimte huren.

Kamer van de stad

De stationshal wordt omgevormd tot een ‘Kamer van de stad’. Een plek waar bezoekers op een prettige manier kunnen wachten op de trein, kunnen werken of mensen ontmoeten. Het gebouw is een rijksmonument. De architect (Van Ruland) heeft daar met zijn ontwerp goed rekening mee gehouden. De gevel aan het Stationsplein en het perron, die nu grotendeels gesloten is, wordt meer open door bijvoorbeeld ramen te vervangen door dubbele deuren. Daardoor ontstaat een mooie doorkijk naar het Stationsplein en blijft het monumentale karakter van het gebouw bewaard.

Werkzaamheden

Natuurlijk wordt er rekening mee gehouden dat reizigers zo min mogelijk last hebben van de verbouwing. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels gewoon open. Zij verhuizen zodra de nieuwe winkelruimte in het stationgebouw klaar is. Waarschijnlijk kunnen reizigers en inwoners van Zwolle vanaf de zomer genieten van het vernieuwde stationsgebouw.

Impressie Retail Station

Beeld: een impressie gemaakt door Ruland Architecten. Deze afbeelding is een sfeerbeeld en kan afwijken van de werkelijkheid.