Ontwikkelkader Spoorzone

De Spoorzone ligt boordevol kansen voor de stad en regio. De komende jaren gaat Zwolle die kansen benutten en het gebied nog levendiger, aantrekkelijker en groener maken. De kaders voor de toekomst van de Spoorzone zijn samen met stad tot stand gekomen en nu opgeschreven in een Ontwikkelkader. Het document biedt inspiratie en geeft richting aan iedereen die in de Spoorzone aan de slag wil. Afgelopen zomer heeft het college van B&W het Ontwikkelkader aan de gemeenteraad voorgelegd. Eind oktober heeft de gemeenteraad van Zwolle hiermee ingestemd.

Meer ruimte voor iedereen die innoveert, onderneemt, creëert en leert


Het grootste station in de regio wordt het brandpunt van vernieuwing. Er komt meer ruimte voor iedereen die innoveert, onderneemt, creëert en leert. Samen met de regio bouwt Zwolle verder aan innovatieve en creatieve broedplaatsen voor de maakindustrie, creatieve en culturele industrie en innovaties op het gebied van klimaatadaptatie. Dat is nu al te zien op Perron038. Waar vroeger de treinen werden schoongemaakt, werken nu specialisten en studenten samen. Zij halen het beste in elkaar naar boven en komen samen tot nieuwe ideeën. De Spoorzone wordt dé plek in de Regio Zwolle voor innovatie. 

Wonen op de plek waar het gebeurt


De Spoorzone is de afgelopen jaren ook al door steeds meer Zwollenaren gevonden als de ideale woonplek. Een thuis waar je letterlijk alle kanten op kunt, maar waar het ook heerlijk is om te zijn.  De komende jaren wordt de Spoorzone voor meer mensen een thuis. Er komen duizenden duurzame woningen bij voor Zwollenaren die graag in het levendige centrum wil wonen. En natuurlijk ook plekken om elkaar te ontmoeten, samen te sporten, een drankje te drinken of te ontspannen. Alles wordt gemixed in de Spoorzone. Dat betekent dat gebouwen niet meer een werkplek óf een woonplek worden, maar dat er ruimte is voor allerlei functies. Ook wordt de Spoorzone nog groener. Het idee is om de Koggelaan om te toveren tot fietsstraat omgeven door groen.    

Benieuwd naar het Ontwikkelkader? Lees snel verder: ontwikkelkader_spoorzone_def.pdf

Ontwikkelkader Spoorzone