Plein de Campagne

Reuring op een groen Lübeckplein – dat is wat omwonenden, werkenden en studenten graag willen! Want het Lübeckplein is meer dan ‘alleen dat plein waar je je paspoort (of je trein) haalt’ … Maar hoe maak je van een plein hét kloppende hart van Hanzeland? Een plek waar je prettig verblijft en waar aandacht is voor verkoelend groen en (ruimte voor) water?

Afgelopen jaar zijn al enkele succesvolle activiteiten op het Lübeckplein georganiseerd: een buitenbioscoop, een haringparty en een heus Oktoberfest. Misschien heb je een van deze activiteiten zelf bezocht? Ook hebben we aan gebruikers van het plein gevraagd welke ideeën zij hebben. Dat heeft o.a. de groene gevel aan het Stadskantoor, het groenpaviljoen en de vrolijk gekleurde luchtkokers op het plein opgeleverd. Maar daar kan natuurlijk nog meer bij!

Plein de Campagne: wat is JOUW idee voor het Lübeckplein?

Wij zijn daarom benieuwd naar JOUW idee voor het Lübeckplein. Jouw Plein de Campagne. Dat kan een tijdelijke activiteit zijn, maar ook iets permanents. Voor jonge bezoekers of juist voor ouderen. Een plan dat jij samen met je sportclub, buren, collega’s of school wilt uitvoeren. Want voor de uitvoering wordt door de Provincie Overijssel in totaal €100.000 beschikbaar gesteld. Kom met een plan dat het Lübeckplein groener, vetter of zachter maakt en wie weet mag jij jouw idee ook écht uitvoeren!

Lübeck PleinFestijn: 21 tot 24 augustus 2019

In de laatste week van de schoolvakantie laten we alvast wat ideeën voor het Lübeckplein zien. Van woensdag 21 tot zaterdag 24 augustus kun je abseilen, bootje varen, laser gamen, skaten, naar de film, yoga’en, muziek maken (of er juist naar luisteren), basketballen, barbecueën met je buren, etc. etc. etc. Genoeg te doen dus voor jong, student, oud, sportief, lui of liever moe. Houd deze site in de gaten voor de programmering. En heb je zelf een tof idee dat je tijdens het Lübeck PleinFestijn wilt uitvoeren? (Moes tuinieren, bierbrouwen, urban golfen, of iets heel anders!) Laat het dan ook vooral weten!

Activiteitenplanning Lübeck PleinFestijn
Datum Activiteit
Wordt z.s.m aangevuld Wordt z.s.m aangevuld
   

Lever hier jouw idee aan

Heb jij een goed idee voor het Lübeckplein? Tijdens het Lübeck PleinFestijn of juist daarna? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet mag jij jouw plan binnenkort zelf uitvoeren. Voor de uitvoering is door de Provincie Overijssel in totaal namelijk €100.000 euro beschikbaar gesteld. (Check vooraf wel even onderstaande kaders, zodat helder is wat kan en mag.)

Aanmeldingsformulier