Planning & werkzaamheden

De realisatie van de ondergrondse fietsenstalling inclusief de herinrichting van Stationsplein Noord en de Stationsweg start officieel op 15 maart 2019. De nieuwe ondergrondse fietsenstalling en het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg worden medio 2020 afgerond.

De samenwerkende partijen doen er alles aan om het noordelijke stationsgebied tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar te houden. Boskalis Nederland legt momenteel de laatste hand aan de planning. Hieronder leest u de werkzaamheden in uitvoering.

Werkzaamheden in uitvoering

6 mei - 23 mei 2019

In de periode van maandag 6 mei t/m woensdag 23 mei worden werkzaamheden uitgevoerd naast Smullers. Hier wordt het riool vervangen. Het werkgebied wordt afgezet met bouwhekken. De toegangspoortjes naar het treinstation toe blijven goed bereikbaar voor reizigers. In deze periode draait er een pomp om deze werkzaamheden droog uit te kunnen voeren. Hiervoor wordt een extra stille bronneringspomp ingezet.

22 mei - 27 juni 2019

In de periode van woensdag 22 mei tot en met donderdag 27 juni wordt de riolering voor de gevel van het stationsgebouw vervangen. Deze werkzaamheden hebben geen grote gevolgen voor de bereikbaarheid van het Stationsplein, maar er vinden wel wat veranderingen plaats in de looproutes. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om langs de gevel van het stationsgebouw te lopen. De ingang van het stationsgebouw en de OV Service en Tickets winkel blijven bereikbaar voor reizigers. Dit geldt ook voor de toegangspoortjes. Het werkgebied wordt afgezet met bouwhekken.   

Meer informatie

Mocht u nog vragen of onduidelijkheden hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met Hedwig Verelst, omgevingsmanager bij Boskalis Nederland. Via de BouwApp kunt u de ontwikkelingen tijdens de bouw van de ondergrondse fietsenstalling en de herinrichting van het Stationsplein en de Stationsweg op de voet volgen.