Burendag stationsgebied: Teken de toekomst!

De gemeente Zwolle, Boskalis Nederland en Buitensporig Zwolle zetten de deuren open voor de buren! We organiseren tijdens de landelijke Burendag op zaterdag 28 september onder andere een tekenwedstrijd voor kinderen over de toekomst van het stationsgebied. We zijn namelijk heel benieuwd hoe jij – als bewoner van de toekomst - denkt dat de omgeving van het station er over 50 jaar uitziet.

Stel je voor, het is 2069. Zwolle bestaat nog, maar we doen een heleboel dingen anders dan nu. We reizen anders, we wonen anders en we werken anders.

  • Hoe ziet het leven er dan uit? Hoe ziet het stationsgebied eruit over 50 jaar?
  • Hoe wonen we dan? Zijn de huizen groter of juist kleiner?
  • Ga je nog naar school? Of is dat niet meer nodig?
  • En wat voor soort werk doen mensen? Of werken we misschien helemaal niet meer omdat robots al het werk doen?
  • Als je ergens heen gaat, ga je dan nog met de auto of zijn er misschien andere manieren?
  • Zijn er nog treinen? Is er nog een station? En zo ja: hoe gaan we daar dan naar toe?

Hoe kun je meedoen?

Maak een mooie tekening van het stationsgebied van de toekomst op A4-formaat en lever je tekening op Burendag tussen 10.00 en 14.00 uur in bij Buitensporig Zwolle op het stationsplein! De winnaar wordt een week later bekend gemaakt. De mooiste tekening wordt op een groot formaat afgedrukt en krijgt een mooie plek in de stad en natuurlijk wint de beste tekening een leuke prijs. Ook worden de inzendingen de komende tijd tentoongesteld bij Buitensporig Zwolle in de Stationshal. Uiteindelijk worden de tekeningen samen met toekomstdromen van buurtbewoners verzameld in een tijdcapsule die op slot gaat en over 50 jaar, op Burendag in 2069, weer wordt geopend.

Kom langs!

Ook als je geen tekening maakt over de toekomst ben je tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom op de Burendag bij Buitensporig Zwolle. Boskalis Nederland, de gemeente Zwolle en Buitensporig heten je welkom voor koffie en wat lekkers en gaan graag met je in gesprek over bijvoorbeeld de bouw van de ondergrondse fietsenstalling. Verhalenverteller Stan Fritschy komt korte verhalen voor haastige reizigers van verhalenverteller vertellen en luistert graag naar jouw dromen en verlangens over de toekomst. Hij gaat in gesprek over de vraag wat we nu al met zijn allen kunnen doen om al die toekomstdromen te verwezenlijken. Kortom: kom koffie, thee of limonade drinken met buurtbewoners, en ga in gesprek met de buren, of je nu 8 of 88 bent, of je nu echt om de hoek woont of wat verder weg!

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 28 september 2019

Tijd:      10.00 – 14.00 uur

Locatie: Stationsplein 17 (de ‘oude Bruna’ in de Stationshal)

Meer info: www.buitensporigzwolle.nl