Vanavond: online Spoorcafé!

Vanavond: online Spoorcafé!

Vanavond is het tijd voor het Spoorcafé! Iedereen kan thuis vanaf de bank meedenken en meepraten over de ontwikkelingen in de Spoorzone. Wat kun je verwachten? Dit Spoorcafé staat in het teken van onder andere de verbouwing van het Stationsgebouw en de nieuwe inrichting van de Ooster- en Westerlaan. Vanuit de studio van RTV Focus vertellen we jou meer en gaan we graag online met je in gesprek.

Verbouwing van het Stationsgebouw: hoe gaat dat er uitzien?

Het stationsgebouw wordt op dit moment flink onder handen genomen! Het is de bedoeling dat dit gebouw de huiskamer van de stad wordt. Een plek waar je op een prettige manier op je trein of bus wacht en waar je terecht kunt om wat te werken of elkaar te ontmoeten. De verbouwing is vorig jaar van start gegaan. Hoe staat het er nu voor? RTV Focus presentatrice Hanneke Poelman praat hier tijdens het Spoorcafé over met Earde Jepma, projectmanager bij NS.

De metamorfose van de Ooster- en Westerlaan

Maar ook de Ooster- en Westerlaan ondergaan een metamorfose! Deze historische lanen krijgen hun historische karakter weer terug. Zo worden er bredere stoepen aangelegd en zorgen bomenrijen voor een groen en een aantrekkelijk verblijf. Dit is dan ook het tweede hoofdonderwerp van de avond. Hoe dit er precies uit gaat zien? En hoe ver de plannen zijn? Dat zijn vragen die Hanneke Poelman gaat stellen aan projectleider Niels Munnik.

Praat mee

Door de huidige omstandigheden is een live ontmoeting tijdens het Spoorcafé, zoals je vóór corona gewend was, helaas niet mogelijk. Daarom kun je vanuit je woonkamer meedenken en praten. Alle ideeën, meningen en betrokkenheid zijn erg belangrijk voor de Spoorzone. Tijdens de uitzending kun je op twee manieren vragen stellen en tips delen: via de Facebookstream van RTV Focus (dan is je reactie voor iedereen zichtbaar) of WhatsApp (dan is je reactie alleen zichtbaar voor de medewerkers in de studio). Voeg in dat laatste geval het telefoonnummer (06 22 46 17 23) toe aan de contacten in uw telefoon en zoek vervolgens in WhatsApp op het telefoonnummer. Daar kunt je jouw vraag stellen tijdens het Spoorcafé!

Welkom

Datum: Vanavond! woensdag 17 februari 2021
Tijd: 19.30 tot 20.30 uur
Online te volgen via de website van RTV Focus of de Facebookpagina van RTV Focus.
Op televisie te volgen via KPN kanaal 1396, Ziggo Kanaal 44 en T-Mobile kanaal 783.

Over het Spoorcafé

Het Spoorcafé is bij uitstek de plek om op een laagdrempelige manier over de ontwikkelingen in de Spoorzone in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Zwollenaren zijn van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een gezamenlijk initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail.