Herinrichting Stationsplein en Stationsweg

Met een financiële bijdrage van de provincie Overijssel en ProRail - namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat - heeft de gemeente Zwolle een ondergrondse fietsenstalling onder het Stationsplein gerealiseerd: Fietsenstalling Stationsplein. Deze nieuwe fietsenstalling biedt plek aan maar liefst 5.800 fietsen en is in opdracht van de gemeente geëxploiteerd door NS. Fietsers parkeren hun fiets de eerste 24 uur gratis in Fietsenstalling Stationsplein. Het Stationsplein en de Stationsweg kregen sinds september 2021 ook een volledig nieuwe inrichting met veel ruimte voor voetgangers en veel groen. En het stationsgebouw is verbouwd tot een prettige plek voor reizigers. 

Alle werkzaamheden op de stadsentree zijn in september 2021 afgerond. Zo vierde Zwolle de nieuwe stadsentree Stationsplein op 8 oktober 2021

Wilt u terugkijken naar hoe de bouw en de verbouwing op de belangrijke stadsentree van Zwolle en de regio zijn gegaan? Deze terugblikvideo neemt u mee op het Stationsplein vanaf maart 2019 tot en met september 2021.