Infraprojecten in Stadshagen

Foto van de Twistvlietbrug vanuit de lucht genomen.

We werken aan wegen, fiets- en voetpaden, zodat de nieuwe woningen, voorzieningen en buurten in Stadshagen bereikbaar zijn.

Aanpassingen

Die aanpassingen zijn soms klein en soms ook groot. Bijvoorbeeld zoals de aanleg van de nieuwe Hasselterweg die het doorgaande verkeer tussen Zwolle en Hasselt om Stadshagen heen moet leiden. 

Treinhalte

Met de elektrificatie van de Kamperlijn krijgt Stadshagen een eigen treinhalte. Door een extra directe verbinding met de binnenstad van Zwolle wordt Stadshagen nóg beter bereikbaar. Het zal nog even duren voordat het station in gebruik genomen wordt. Lees hier meer.

Vliegroutes naar Lelystad

Omdat luchthaven Schiphol tegen zijn grenzen loopt, is besloten een deel van de vluchten te verplaatsen naar de vliegvelden Lelystad en Eindhoven. Lelystad Airport vangt vanaf 2019 vliegtuigen op als overloop van Schiphol. De aanvlieg- en vertrekroutes liggen boven grote delen van Overijssel, Gelderland, Drenthe en Friesland. Ook Zwolle krijgt hiermee te maken. Lees hier meer.

Bouwrijp maken Breecamp Noord

De percelen in het noordelijke deel van Breecamp zijn bouwrijp gemaakt. Het gaat om de percelen tussen de J.P. Thijsselaan, de Hasselterweg en de Oude Wetering.

Er is een tijdelijke toegang aangelegd tot het terrein. Deze toegang vindt u ter hoogte van de kruising van de J.P. Thijsselaan en de Oude Wetering.

  • De bouwkavels zijn opgehoogd
  • Rioleringen, kabels en leidingen en bouwwegen zijn aangelegd.
  • Ter hoogte van de Gorterstraat is een betonnen duiker aangebracht in de watergang. Hier zal de toekomstige toegangsweg van de achterliggende percelen overheen lopen.

 

Aanleg bestratingen in de wijk Carré

In 2017 kregen verschillende straten in de wijk Carré een definitieve verharding. Van Dijk Infragroep werkte aan deze straten. De aannemer liet ons echter weten niet te willen en kunnen doorgaan. De Van Dijk Infagroep wilde het contract niet voortzetten. Dit geeft uiteraard de nodige problemen. Inmiddels hebben we noodgedwongen het contract met de aannemer ontbonden. We zijn op zoek gegaan naar een andere aannemer. Verwacht wordt dat er in de maand februari een nieuwe partij gevonden is die de werkzaamheden voor de gemeente gaat hervatten.

Werkzaamheden noordelijk deel Breecamp

Voor woningbouwstichting Openbaar Belang worden 40 woningen gebouwd aan de andere kant van de watergang. Die loopt langs de JP. Thijsselaan.

In verband met de oplevering van deze woningen in februari en maart 2018 is de gemeente gestart met de aanleg van de openbare bestratingen rondom deze woningen. Ook zijn er vanaf week 3 toenemende activiteiten ter plaatse van de brug. Deze werkzaamheden worden deels ook uitgevoerd vanaf de JP. Thijsselaan. In de week van 21 tot en met 25 Januari wordt, afhankelijk van de weersomstandigheden, de brug geasfalteerd. Zodra de eerste woningen van Openbaar Belang zijn opgeleverd zal de brug worden opengesteld  voor het verkeer.