Gewijzigde dienstverlening Publieksbalie

Alleen dringende zaken; altijd een afspraak nodig

Vanwege de lockdown handelen we bij de publieksbalies tot en met 2 maart alleen nog dringende zaken af. Voor een bezoek aan de publieksbalies moet u altijd vooraf een afspraak maken, óók als u bijvoorbeeld  een paspoort komt afhalen. Om een afspraak te maken, kunt u bellen met 14038 (vijf cijfers). Online een afspraak maken kan tijdelijk niet.

  Let op:

  Het kan iets langer duren voordat u iemand aan de telefoon krijgt of aan de balie wordt geholpen, omdat medewerkers in kleinere teams en waar mogelijk thuis werken. Wij vragen hiervoor uw begrip. 

  • Kom als het mogelijk is alleen (zonder partner en/of kinderen).
  • Heeft u klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis en stel uw afspraak uit. 

  Mondkapjes

  Vanaf 1 december 2020 geldt een mondkapjesplicht op alle overdekte openbare plekken in Nederland. Ook het stadskantoor is zo'n publieke ruimte. Daarom is het verplicht een mondkapje te dragen bij uw bezoek aan het stadskantoor en de publieksbalies. Draag het mondkapje als u het stadskantoor binnenloopt en als u geholpen wordt. Wij kunnen u vragen het mondkapje even kort af te zetten voor de identificatie. Neem zelf uw eigen mondkapje mee. Het dragen van een mondkapje is een extra maatregel. De 1,5 meter afstand blijft gelden, óók met een mondkapje.

  Waar is de afspraak?

  Uw afspraak is altijd op het stadskantoor, Lübeckplein 2.

  Uw afspraak wijzigen of afzeggen?

  Voor het wijzigen of afzeggen van uw afspraak belt u met de gemeente: telefoon 14038.

  Digitaal doorgeven of aanvragen

  Als u iets wilt doorgeven aan de gemeente, kan dat vaak ook via onze website met uw DigiD. Handig, dan hoeft u niet naar de Publieksbalie te komen. Bijvoorbeeld:

  • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)
   In een uittreksel van de Basisregistratie personen (BRP) staat de naam, het adres en de woonplaats van een persoon. U kunt hier een uittreksel van de BRP aanvragen.
  • Geboorteaangifte
   U kunt de geboorte van uw kind digitaal aangeven.
  • Aanvraag parkeervergunning
   Heeft u een parkeervergunning, bezoekersvergunning, mantelzorgvergunning of parkeerabonnement nodig? Of wilt u een andere aanvraag doorgeven over parkeren? Dat kan via deze pagina.
  • Verhuizing
   Bent u verhuisd naar de gemeente Zwolle? Of bent u verhuisd binnen de gemeente? Dan kunt u hier uw verhuizing doorgeven.