Zwolle met afstand de gezelligste

De maatregelen rondom het COVID-19 virus hebben directe impact op de bewoners, ondernemers en bezoekers van Zwolle. In de huidige situatie is het belangrijk elkaar voldoende ruimte te geven en niet naar te drukke plekken te gaan. 

De gemeente Zwolle heeft een aantal extra tijdelijke maatregelen genomen voor de binnenstad. Denk hierbij aan fietsvrije gedeeltes én extra fietsenstallingen om daar dan je fiets te parkeren. Bereid je dus voor. Houd 1,5 meter afstand en volg de aanwijzingen restaurants, winkels en musea op.

Hieronder lees je hoe we Zwolle op afstand een heel gezellige stad houden.

Wat is veranderd in de stad?

Bekijk op de plattegrond (klik erop voor een vergroting) en zie waar je je fiets kunt parkeren en waar niet. Waar fietsenstallingen zijn, waar eenrichtingsverkeer geldt en meer.

Verkeersmaatregelen binnenstad Zwolle

verkeersmaatregelen_binnenstad_zwolle.pdf

Vermijd drukte

Geniet maar vermijd drukke plekken. Hoe weet je waar het druk is? Onderstaande druktemonitor geeft informatie over wanneer het druk is. En je ziet welke straten vaak minder druk zijn én waar je ook leuk kunt shoppen en waar leuke restaurants zijn.

Hier is het vaak minder druk én ook leuk

We zien dat de drukte in de binnenstad zich vooral concentreert op de grote Markt en aan het begin van de Diezerstraat. Maar er zijn nog veel meer leuke winkelstraten, zoals de Luttekestraat, Sassenstraat, Oude Vismarkt en het Broerenkwartier. 

Druktemeter binnenstad Zwolle

Veelgestelde vragen

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de maatregelen en voorzieningen in de binnenstad in coronatijd.