Zwolle met afstand de gezelligste

Zwolle pakt het gewone leven weer zo goed mogelijk op. Ook de komende periode verwachten we steeds meer mensen in de binnenstad. Welkom. Ook op 1,5 meter is onze stad super gezellig. Voor de veiligheid van bezoekers, ondernemers en bewoners, heeft de gemeente Zwolle een aantal extra tijdelijke maatregelen genomen voor de binnenstad. Denk hierbij aan fietsvrije gedeeltes én extra fietsenstallingen om daar dan je fiets te parkeren. Bereid je dus voor. 

Maatregelen en voorzieningen op de kaart

Bekijk op de plattegrond van de binnenstad alle maatregelen en voorzieningen die gelden per 18 juni 2020.

Verkeersmaatregelen binnenstad per 18 juni 2020

verkeersmaatregelen-per-18-juni-2020.pdf

Vermijd de drukte

Bent u van plan om een bezoek te brengen aan de binnenstand van Zwolle? Geniet, maar vermijd de drukke plekken. Over het algemeen kunt u het beste op maandag, dinsdag of donderdagavond de binnestad bezoeken. Dat zijn de rustige dagen. Op de overige dagen kan het, afhankelijk van het weer, druk zijn. En dat geldt vooral voor de zaterdag. Qua tijdstip ligt de piek op de drukke dagen tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Wij adviseren u de binnenstad dan zoveel mogelijk te vermijden.  

Druk in de binnenstad van Zwolle? Wat zijn de alternatieven?

We zien dat de drukte in de binnenstad zich vooral concentreert op de grote Markt en aan het begin van de Diezerstraat. Maar er zijn nog veel meer leuke winkelstraten, zoals de Luttekestraat of het Eiland. Wilt u een terrasje pakken? Breng dan ook eens een bezoek aan het Grote Kerkplein, het Gasthuisplein, het Bethlehemkerkplein of de Nieuwe Markt. 

Veelgestelde vragen

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de maatregelen en voorzieningen in de binnenstad in coronatijd.