Zwolle met afstand de gezelligste

Vanwege het coronavirus willen we iedereen ruimte geven. Daarom zijn maatregelen genomen in de binnenstad van Zwolle. Lees op de website van de Rijksoverheid de actuele maatregelen.

Onderstaande informatie is bijgewerkt op 20 december 2021.

Als u van plan bent om de binnenstad van Zwolle te bezoeken, dan moet u met een aantal zaken rekening houden. De gemeente heeft in het centrum bijvoorbeeld fietsvrije gedeeltes ingesteld en extra fietsenstallingen geplaatst.

Afhalen maaltijden

Wilt u uw bestelde maaltijd ophalen, dan kunt u tijdelijk parkeren op het Grote Kerkplein. U mag daar maximaal 30 minuten gratis staan.

Fietsvrije gedeeltes en extra fietsenstallingen

Bekijk de plattegrond (klik erop voor een vergroting) en kijk waar je je fiets kunt parkeren en waar niet. Verder zie je waar fietsenstallingen zijn, waar eenrichtingsverkeer geldt enz. 

Kaart coronamaatregelen binnenstad april 2021

Kaart coronamaatregelen binnenstad.pdf

Afspraken en bezorgen horeca binnenstad

Per 29 november 2021

Heeft u een horecabedrijf binnen het pollergebied in het centrum van Zwolle, dan kunt u tijdelijk in het pollergebied parkeren. Deze regeling is tot nader bericht van gemeente Zwolle van toepassing. De horeca is middels de gebruikelijke kanalen hierover geïnformeerd.

Wilt u zich hiervoor aanmelden en/of wilt u weten onder welke voorwaarden dit mag? Mail dan naar: parkeerbeheer@zwolle.nl. Uw aanvraag wordt door de gemeente zo snel mogelijk gecheckt. Goed om te weten dat, indien uw aanvraag goedgekeurd wordt, daarop gehandhaafd wordt.