Zwolle met afstand de gezelligste

Als je van plan bent om de binnenstad van Zwolle te bezoeken, dan moet je met een aantal zaken rekening houden. De gemeente heeft in het centrum bijvoorbeeld fietsvrije gedeeltes ingesteld en extra fietsenstallingen geplaatst.

Er zijn steeds meer versoepelingen. Toch het nog steeds belangrijk dat  je 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Bezoek je horeca of een museum, houd je dan aan de daar geldende regels.  

Hieronder lees je hoe we Zwolle op afstand een heel gezellige stad houden. Geniet van je bezoek!

Wat is veranderd in de stad?

Eenrichtingsverkeer Melkmarkt

Op de Melkmarkt zijn looproutes met eenrichtingsverkeer ingesteld. Gastheren en -vrouwen wijzen bezoekers van de binnenstad hierop.

Fietsvrije gedeeltes en extra fietsenstallingen

Bekijk op de plattegrond (klik erop voor een vergroting) en kijk waar je je fiets kunt parkeren en waar niet. Verder zie je waar fietsenstallingen zijn, waar eenrichtingsverkeer geldt enz. 

Kaart coronamaatregelen binnenstad april 2021

Kaart coronamaatregelen binnenstad - april 2021.pdf

Hier is het vaak minder druk én ook leuk

We zien dat de drukte in de binnenstad zich vooral concentreert op de Grote Markt en aan het begin van de Diezerstraat. Maar er zijn nog veel meer leuke winkelstraten, zoals de Luttekestraat, Sassenstraat, Oude Vismarkt en het Broerenkwartier. 

Vermijd drukte

Geniet maar vermijd drukke plekken. Hoe weet je waar het druk is? Onderstaande druktemonitor geeft informatie over wanneer het druk is. Je ziet welke straten vaak minder druk zijn én waar je ook leuk kunt shoppen en waar leuke restaurants zijn.

Druktemeter binnenstad Zwolle

Per 19 mei 2021

Het niet meer mogelijk is om voor bezorging binnen het pollergebied te komen. Ook de tijdelijke parkeerplaats aan het Grote Kerkplein wordt dan opgeheven.

Veelgestelde vragen

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de maatregelen en voorzieningen in de binnenstad in coronatijd.