Wat kunt u doen?

Vergroen de stad, geef water meer ruimte. Dat is kort door de bocht wat inwoners zelf kunnen doen. In uw eigen straat en buurt. En liefst samen met de buren, want daar wordt het makkelijker van en leuker. Maar hoe begint u, wat is de eerste stap? Wat is een goed moment om ermee te beginnen? Hoe pakt u het aan? Wat suggesties ter inspiratie.

 1. Uw tuin of straat vergroenen
  Weinig tijd en toch graag een groene, gezonde leefomgeving? Kies dan voor onderhoudsvriendelijke beplanting. Hebt u een schaduwtuin, natte tuin, droge tuin of juist een zonnige tuin? Kijk hier voor handige infobladen met voorbeeldtuinen. U vindt er inspiratie en tips hoe u het aanpakt.  
  Door het samen met de buurt te doen, kunt u elkaar werk uit handen nemen. Samen leg je in één dag zo een geveltuintje aan. 
 2. Klimaatsubsidie
  Het waterschap biedt klimaatsubsidie voor gezamenlijke initiatieven zoals groene daken, regen opvangen, maar ook voor geveltuintjes. Meer informatie vindt u op de website van het waterschap.
 3. Help het riool ontlasten
  Weet u of het regenwater van uw woning afvoert op het riool? Zo ja, dan doet u er goed aan om dat aan te passen. Rob Verlinden (SBS6) legt uit op hoeveel verschillende manieren dat kan.
 4. Vergroen de stad, geef water de ruimte
  Dat gaat helpen om Zwolle klimaatrobuust te maken. Waterschap Rijn en IJssel geeft uitleg in een filmpje.

Klimaatmakers Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van Klimaatmakers Nieuws? Stuur een mail naar klimaat@zwolle.nl met in de onderwerpregel Klimaatmakers Nieuws en uw e-mailadres. Heeft u specifieke vragen, mail ze naar klimaat@zwolle.nl.