Klimaatmakers Zwolle

Doet u mee?

Het klimaat verandert. Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer, zoals hevige regen en hitte. Langdurige hoosbuien kunnen flinke wateroverlast en schade veroorzaken. Zeker in Zwolle, de laagstgelegen stad in Overijssel. Dat gebeurde bijvoorbeeld in juni 2017. Verschillende delen van de stad kwamen toen onder water te staan. Het tegenovergestelde is ook mogelijk: droogte. Denk aan de lange, hete zomer van 2018. Die zorgde voor lage waterstanden, die de scheepvaart belemmerden.

Zwolle moet zich aanpassen aan een nieuw klimaat. In het animatiefilmpje hoort en ziet u hoe wij dat sámen kunnen doen. En hoe dat inmiddels al gebeurt! Bijvoorbeeld door Zwolle stadsbreed te vergroenen. En door te zorgen voor meer ruimte voor water. De inspiratie voor deze animatie komt van de animatie die Klimaatstad Gent heeft gemaakt.

Op deze website vindt u informatie over hoe we samen goed om kunnen gaan met de gevolgen van de klimaatverandering. Daarbij kunt u onder andere lezen wat de gemeente doet, wat medeinwoners doen en wat u zelf kunt doen om Zwolle klimaatbestendiger te maken.

Wat doet de gemeente?

Wat doet de gemeente?

Hoe neemt de gemeente Zwolle samen met andere partijen maatregelen om de stad en haar omgeving klimaatrobuuster te maken?

Wat doet de gemeente?

Wat doen mede-inwoners?

Wat doen mede-inwoners?

Hoe zijn inwoners van Zwolle al bezig om hun leefomgeving aan te passen aan het nieuwe klimaat?

Wat doen mede-inwoners?

Wat kunt u zelf doen?

Wat kan ik zelf doen?

Wat kunt u zelf doen om te helpen om Zwolle klimaatbestendiger te maken?
 

Wat kan ik zelf doen?

Educatie

Educatie

Wat is er voor Zwollenaren te vinden op het gebied van educatie over natuur, het klimaat en de klimaatverandering?

Educatie

Nattevoetenkaart

Nattevoetenkaart

Met de Nattevoetenkaart kunt u helpen om in beeld te brengen welke plekken van Zwolle het meest kwetsbaar zijn voor wateroverlast.

Nattevoetenkaart

Zweetdruppelkaart

Zweetdruppelkaart

Met de Zweetdruppelkaart kunt u helpen om in beeld te brengen welke plekken van Zwolle het kwetsbaarst zijn voor hitte.

Zweetdruppelkaart