Het klimaat verandert. Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer, zoals hevige regen en hitte. Langdurige hoosbuien kunnen flinke wateroverlast en schade veroorzaken. Zeker in Zwolle, de laagstgelegen stad in Overijssel. In juni 2017 bijvoorbeeld kwamen verschillende delen van de stad onder water te staan. Het tegenovergestelde is ook mogelijk: droogte. Die zorgde in de lange, hete zomer van 2018 zorgde voor lage waterstanden, die de scheepvaart belemmerden.

Zwolle moet zich aanpassen aan een nieuw klimaat. In een animatiefilmpje hoort en ziet u hoe wij dat sámen kunnen doen. En hoe dat inmiddels al gebeurt! Bijvoorbeeld door Zwolle stadsbreed te vergroenen. En door te zorgen voor meer ruimte voor water. In dit boekje staan een aantal voorbeelden van de projecten uit 2019-2020.

Deze site over klimaatadaptatie vertelt u hoe we samen goed om kunnen gaan met de gevolgen van de klimaatverandering. Wat doet de gemeente doet, wat doen medeinwoners en wat kunt u zelf doen om Zwolle klimaatbestendiger te maken.

Wat doet de gemeente?

Wat doet de gemeente?

Hoe neemt de gemeente Zwolle samen met andere partijen maatregelen om de stad en haar omgeving klimaatrobuuster te maken?

Wat doet de gemeente?

Wat kunt u zelf doen?

Wat kan ik zelf doen?

Wat kunt u zelf doen om te helpen om Zwolle klimaatbestendiger te maken?
 

Wat kan ik zelf doen?

Educatie

Educatie

Wat is er voor Zwollenaren te vinden op het gebied van educatie over natuur, het klimaat en de klimaatverandering?

Educatie

Nattevoetenkaart

Nattevoetenkaart

Met de Nattevoetenkaart kunt u helpen om in beeld te brengen welke plekken van Zwolle het meest kwetsbaar zijn voor wateroverlast.

Nattevoetenkaart

Zweetdruppelkaart

Zweetdruppelkaart

Met de Zweetdruppelkaart kunt u helpen om in beeld te brengen welke plekken van Zwolle het kwetsbaarst zijn voor hitte.

Zweetdruppelkaart

CATCH project Climate Campus

Climate Campus

CATCH project Climate Campus

Climate Campus Zwolle doet mee in het Europese CATCH project. We zoeken antwoorden en maatregelen voor weersextremen. Zwolle experimenteert met twee pilots: Climate Escaperoom en Garden Battle.

Lees meer over CATCH