Vuurwerk en carbid: zo doen we dat in Zwolle

Oliebollen

Vanwege het coronavirus ziet de jaarwisseling 2020/2021 in Zwolle er anders uit dan andere jaren. Op deze pagina leest u daar meer over. 

Landelijk vuurwerkverbod

Er geldt een landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk. Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp, in de huisartsenposten en voor de handhavers. Daarom heeft het Kabinet besloten dat tijdens de jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Meer informatie over het vuurwerkverbod leest u op de website van de Rijksoverheid.

Carbidschieten

Carbidschieten valt niet binnen het landelijk vuurwerkverbod. Maar hoe het carbidschieten in Zwolle er deze jaarwisseling precies uit zal zien is nog niet duidelijk. Natuurlijk hangt dit onder andere af van de coronamaatregelen die op oudejaarsdag gelden. Wanneer meer bekend wordt rondom het carbidschieten in Zwolle leest u dat op deze webpagina.

Coronamaatregelen en de jaarwisseling

Op dit moment is nog niet duidelijk welke maatregelen m.b.t. het coronavirus gelden met oud en nieuw. Hoe u de jaarwisseling ook viert: houd u zich altijd aan de dan geldende coronamaatregelen en houd ook altijd 1,5 meter afstand van anderen.

Overlast en overtredingen

De gemeente en politie controleren of mensen zich aan de vuurwerk- en carbidregels én de coronamaatregelen houden. Mensen die zich niet aan de regels houden kunnen een boete krijgen. Heeft u overlast van vuurwerk? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900  8844.