Andere afvalinzameldagen in 2021

In 2021 kunnen de dagen veranderen waarop ROVA de containers komt legen. Wilt u weten wat er voor uw adres verandert? Op de inzamelkalender van ROVA ziet u dat snel en eenvoudig.

Inzamelkalender bekijken in de ROVA-app

Heeft u een smartphone of tablet? Download dan de gratis ROVA-app via de App Store of Google Play Store. In de app stelt u éénmalig uw adres in, daarna heeft u altijd alle informatie over inzameling van afval en grondstoffen bij de hand. In de app kunt u ook een herinnering instellen, zodat u bijvoorbeeld de avond voor de inzameldag een berichtje op uw telefoon krijgt. Zo vergeet u nooit meer de container op tijd aan de straat te zetten.

Download de ROVA-app hier:

Inzamelkalender via de website

Heeft u geen smartphone? Dan kunt u uw postcode en huisnummer invoeren op www.rova.nl/inzamelkalender. U krijgt dan direct de volledige jaarkalender met inzameldagen in beeld.

Papieren inzamelkalender

Standaard verstuurt ROVA geen papieren inzamelkalenders. Als u toch een papieren inzamelkalender wilt ontvangen kunt u dit aanvragen bij het ROVA-Klantcontactcentrum (038) 427 37 77. Zij zijn geopend op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Extra inzameldagen

Door het verschuiven van de inzameldagen moet u misschien wat langer overbruggen voordat uw container weer geleegd wordt. Ook zamelt ROVA geen afval in op 1 januari. Daarom zijn er begin 2021 extra inzameldagen gepland. Als dit voor uw adres geldt, dan ziet u die inhaaldagen ook gelijk op de inzamelkalender.

Waarom andere inzameldagen?

Elk jaar kijken gemeente en ROVA of we de routes voor het huis-aan-huis inzamelen van afval en grondstoffen kunnen verbeteren. Het besluit om routes aan te passen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het ontstaan van extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat is gebleken dat te veel containers voor een route zijn ingepland. Om te zorgen dat alle containers veilig en op tijd geleegd worden in Zwolle, zijn meerdere routes voor 2021 aangepast. Daardoor veranderen voor sommige adressen de inzameldagen.