Bankjes op verzoek van bewoners niet verwijderd

Samen met de wijkbewoners heeft de gemeente Zwolle onderzocht welke bankjes in de stad verplaatst of verwijderd kunnen worden. Bijna honderd bankjes blijven op verzoek van bewoners behouden. 

Op 150 bankjes in de openbare ruimte die ogenschijnlijk niet of nauwelijks gebruikt worden, is begin september 2017 de sticker geplakt ’Dit bankje gaat weg! Of toch niet?’ De gemeente kondigde hiermee het voornemen aan om het betreffende bankje weg te halen, tenzij bewoners het bankje op die plaatst willen behouden.

Bij de gemeente zijn 270 reacties van inwoners binnengekomen om 98 bankjes te behouden. Zij hebben persoonlijk bericht gekregen dat het bankje daarom niet verwijderd wordt. De bankjes waarvoor geen verzoek  is gekomen, worden vanaf deze week verwijderd. Bankjes die blijven staan worden zo nodig opgeknapt.

Meer dan 1500 bankjes van de gemeente staan verspreid over de stad. De 52 bankjes die weggehaald worden, gaan naar de opslag of worden verplaatst naar een andere locatie, zoals op de looproute van Het Zonnehuis naar het Winkelcentrum Stadshagen.