Bekijk de inzameldagen voor afval in 2022

De dagen waarop ROVA in 2022 het afval komt ophalen zijn bekend. Soms zijn die anders dan u gewend was. Bekijk daarom snel de inzamelkalender van ROVA om te zien wat er voor u verandert.

Inzamelkalender bekijken

U kunt de inzamelkalender op verschillende manieren bekijken:

 • ROVA app
  Heeft u een smartphone of tablet? Dan kunt u de gratis ROVA-app downloaden via de App Store en Google Play Store. In de app stelt u éénmalig uw adres in. Daarna heeft u altijd alle informatie over inzameling van afval en grondstoffen bij de hand. In de app kunt u ook een herinnering instellen, zodat u bijvoorbeeld de avond van te voren een melding krijgt. Zo vergeet u nooit meer de container op tijd aan de weg te zetten.
   
 • ROVA website
  Heeft u geen smartphone of tablet? Dan kunt u uw postcode en huisnummer invoeren op de website van ROVA. U krijgt dan direct de kalender met inzameldagen in beeld.
   
 • Papieren kalender
  Als u een papieren inzamelkalender wilt, dan kunt u de kalender openen op de ROVA website (zie hierboven) en zelf printen. U kunt ook een papieren inzamelkalender aanvragen via het ROVA-Klantcontactcentrum. Bel daarvoor met telefoonnummer: (038) 427 37 77. Het ROVA-Klantcontactcentrum is op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Extra inzameldagen

Doordat de inzameldagen veranderen, moet u aan het begin van het jaar soms wat langer overbruggen voordat de container weer geleegd wordt. Daarom heeft ROVA extra inzameldagen gepland. Als er op uw adres extra inzameldagen zijn, ziet u die dagen ook in de inzamelkalender.

Waarom veranderen de inzameldagen?

Elk jaar kijkt ROVA of het nodig is om de inzamelroutes aan te passen. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn, omdat er eigenlijk teveel containers op een route zijn ingepland. Of omdat er containers bij komen door nieuwbouwwoningen. Dan wordt de route aangepast om te zorgen dat alle containers nog steeds veilig en op tijd worden geleegd.