Betaald parkeren op alle zondagmiddagen

Betaald parkeren op alle zondagmiddagen

Vanaf november gaan bezoekers van de Zwolse binnenstad en schilwijken ook op zondag betalen voor het parkeren. De gemeenteraad heeft nieuwe parkeerregels vastgesteld. Bezoekers aan de binnenstad en de wijken daaromheen moeten voortaan betalen als ze op zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur parkeren op straat of in een gemeentelijke parkeeraccommodatie.

Deze zomer heeft de gemeenteraad de nieuwe regels voor de winkeltijden vastgesteld. Vanaf 1 augustus 2018 mogen alle ondernemers zelf kiezen of ze open willen zijn op zondag of niet.

Parkeerregels op zondag

De gemeenteraad heeft daarom besloten om de parkeerregels te wijzigen en de regels voor betaald parkeren uit te breiden naar alle zondagmiddagen. Nu in Zwolle de winkels elke zondag open mogen zijn, is het nodig om het parkeren in goede banen te leiden en overlast in de binnenstad en de wijken daaromheen  te voorkomen. Het betaald parkeren gaat in op zondag 4 november 2018.

Bezoekersvergunningen

Omdat ook bezoekers van vergunninghouders voortaan op zondag moeten betalen, wordt het aantal gratis uren per week voor een bezoekersvergunning uitgebreid. Bezoekers van vergunninghouders in de binnenstad kunnen maximaal 8 uur per week gratis parkeren, in de schilwijken is dat maximaal 18 uur.