Dit is leuker dan pianoles!

Dit is leuker dan pianoles!

Bijna driehonderd kinderen, van 9 tot en met 11 jaar, tuinieren dit seizoen in één van de Jeugdtuinen in Zwolle. In Zwolle-Zuid, Holtenbroek/Aa-landen en in Stadshagen steken deze kinderen, geholpen door tientallen vrijwilligers én de tuinmannen van ROVA, elke week hun handen uit de mouwen.

Bloemenpracht en smaakvolle groenten

Bij de start van het tuinseizoen, begin april, was er slechts zwarte aarde te zien. Maar tijdens de Kijk- en proefavonden in juli waren de tuinen een en al kleur door de prachtige bloemen en smaakvolle groenten. Er kon ook worden geproefd van zoete en hartige hapjes, gemaakt met ingrediënten uit de tuinen. De kinderen lieten hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes vol trots zien wat ze in de Jeugdtuin verbouwen. Tuinbonen, bloemkool, uien, prei, rode kool, courgettes, maar ook prachtige bloemen. De kinderen werken twee keer per week een uur in hun tuintje en nemen hun oogst mee naar huis, als het zover is. En dat is eigenlijk nog leuker dan pianoles, werd ons verklapt!

Aanmelden voor nieuw seizoen

Is een Jeugdtuintje ook echt iets voor uw zoon of dochter? In het voorjaar van 2020 krijgen alle kinderen van 9, 10 en 11 jaar een brief thuis waarin ze worden uitgenodigd om zich aan te melden.Wilt u vrijwilliger in een Jeugdtuin worden? Neem dan gerust contact op via jeugdtuinen@rova.nl.