Geef uw mening over uw buurt!

De gemeente Zwolle is weer gestart met het tweejaarlijkse Buurt-voor-Buurt Onderzoek. In dit onderzoek kunnen Zwollenaren hun mening geven over hun buurt. De uitkomsten gebruikt de gemeente om ontwikkelingen in beeld te brengen en te bepalen waarmee ze aan de slag wil in Zwolle en in de wijken.

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst over de verschillende aspecten in de buurt, zoals veiligheid, gezondheid, het onderhoud van de openbare ruimte of de sociale samenhang.

Als geen ander

Burgemeester Peter Snijders: ‘Inwoners kennen hun buurt als geen ander. Zij kunnen ons daarom het beste vertellen hoe het daar gaat. De vorige keer deden ruim 10.000 Zwollenaren mee. Daar zijn we heel blij mee. Hoe meer inwoners meedoen met het onderzoek, hoe scherper namelijk het beeld is dat we krijgen. We hopen daarom dat ook dit keer weer veel mensen de vragenlijst invullen.’

Meedoen?

Alle Zwollenaren kunnen deelnemen aan het Buurt-voor-Buurtonderzoek. Zo’n 42.000 inwoners, waaronder de leden van het Zwols burgerpanel, krijgen deze week een uitnodiging voor het onderzoek. Krijgt u geen uitnodiging? Dan kunt u vanaf 25 januari de vragenlijst invullen op www.zwolle.nl/bvb2022. Dit kan tot en met 20 februari 2022.

Resultaten

De resultaten van het Buurt-voor-Buurt Onderzoek helpen de gemeente bij het maken van beleid. De gemeente bespreekt de resultaten ook met bewoners en partnerorganisaties in de wijken. Samen kijken ze of de uitkomsten herkenbaar zijn en hoe ze met elkaar kunnen zorgen dat de wijken aantrekkelijk zijn en blijven. Het onderzoeksrapport van twee jaar geleden en wat de gemeente met die resultaten heeft gedaan vindt u op www.zwolle.nl/bvb2022.