Help kiezen tussen alle toffe ideeën voor het Lübeckplein

Help kiezen tussen alle toffe ideeën voor het Lübeckplein

Hoe maken we het Lübeckplein koeler én cooler? Ofwel hoe wordt het plein klimaatproof en leuker? Deze vraag werd aan het begin van de zomer gesteld aan alle Zwollenaren. Honderden ideeën kwamen binnen. En inmiddels zijn er samen met de ideeënmakers keuzes gemaakt. Maar er zijn nog veel meer ideeën en er is nog 33.000 euro beschikbaar. Daarom een oproep aan alle Zwollenaren om te helpen kiezen tussen deze ideeën: van mini-bos tot muurschildering. Wethouder Ed Anker gaf dinsdagavond 26 november samen met veel enthousiaste ideeënmakers het startsein. Vanaf nu kunnen Zwollenaren stemmen op hun favoriet.

Via www.zwolle.nl/lubeckplein kan iedere Zwollenaar laten weten welk idee het Lübeckplein echt koeler en cooler maakt. Stemmen kan tot en met 10 december. Wethouder Ed Anker: ‘Ontzettend gaaf dat er zoveel enthousiasme is en zoveel uiteenlopende ideeën zijn voor het Lübeckplein. Zo wordt het plein écht van de stad. Een fijne, groene plek voor iedereen!’ 

wethouder Ed Anker aftrap Lubeckplein

Foto: Wethouder Ed Anker haalt dinsdagavond 26 november symbolisch de eerste stenen eruit.

Groen én aantrekkelijk

Hoe maak je van het Lübeckplein hét kloppende hart van Hanzeland? De provincie Overijssel stelde 100.000 euro beschikbaar om dit voor elkaar te krijgen en tegelijkertijd het Lübeckplein klimaatvriendelijker te maken. Want door de vele stenen wordt het in de zomer bijvoorbeeld erg heet.

Binnenkort: tegels eruit, planten erin

De ideeënmakers hebben samen besloten om de volgende ideeën binnenkort al uit te voeren: er komen extra planten en bloemen, mini groentetuintjes, een kleurrijke mozaïekvloer, picknickbanken en elementen voor skaters en andere sporters. Zo wordt het plein groener én gezelliger!

Help kiezen tussen alle toffe ideeën

Maar dan zijn er nog een heleboel ideeën over! Zwollenaren kunnen helpen kiezen tussen uiteenlopende ideeën. Sportieve ideeën, zoals een calisthenicspark en elementen om te kunnen stunten. Of creatieve ideeën, bijvoorbeeld een plek voor Zwols talent, een kleurrijke muurschildering of expositieruimte voor verhalen over Zwolle. Maar ook groene ideeën, zoals een mini-bos. En handige ideeën: bijvoorbeeld een overkapping voor alle seizoenen van het jaar. Meer weten over de ideeën en stemmen op jouw favoriete aanvullende idee? Dat kan op www.zwolle.nl/lubeckplein.