MijnWijk helpt initiatiefnemers

MijnWijk helpt initiatiefnemers

Bewoners die voor hun straat of buurt een idee hebben en dat met ondersteuning van de gemeente willen oppakken, kunnen terecht op een nieuw digitaal platform: MijnWijk. Ilse Bloemhof wijkbeheerder stadsdeel Oost van de gemeente Zwolle is blij met deze interactieve site: “Iedereen ziet welke initiatieven ingediend zijn om de buitenruimte te verbeteren, je kan online op een idee reageren en het meest belangrijke: zelf een idee plaatsen!”

Ilse Bloemhof: “Steeds vaker komen inwoners bij de gemeente met ideeën voor de eigen woonomgeving. Een mooie ontwikkeling dat inwoners zelf hun straat kleur geven. Zij willen de handen uit de mouwen steken om dat idee verder te brengen en natuurlijk te realiseren. Met hun inzet geven zij hun straat of buurt iets extra’s dat voorziet in de behoefte van de buurtbewoners. MijnWijk helpt initiatiefnemers hun idee stap voor stap verder te brengen.”

Hoe werkt het

Op www.zwolle.nl/mijnwijk kan je een idee plaatsen, reageren op een idee of inspiratie op doen bij andere Zwolse initiatieven. Om jouw idee verder uit te werken, is het belangrijk dat buurtbewoners het idee steunen. Dat dan met digitale hartjes (likes) en reacties op MijnWijk, maar ook handtekeningen op papier. Je kunt het idee vanaf MijnWijk ook delen met anderen op Twitter, Facebook en per mail.

Ilse: “De website is een rijke en gevarieerde verzameling van buurtinitiatieven en zeker het bezoeken waard. Omdat de communicatie tussen buurtbewoners en tussen gemeente en initiatiefnemers veelal en vooral bij de start online gebeurt, heeft iedereen zicht op het proces van idee tot realisatie.”

Wie kunnen er mee doen

Iedereen kan een idee inbrengen op MijnWijk, ook verenigingen, kinderen en jongeren. Wil je actieve rol dan kun je je aansluiten bij de initiatiefnemers. Wil je het idee alleen steunen, dan kan dat door hen een digitaal hartje te geven. Voor degene die wil weten wat er in de buurt op poten gezet wordt is geen account op MijnWijk nodig.

Ilse: “Als een bewoner niet handig is met digitale middelen, dan helpt een medewerker van het Wijkservicepunt ze bij het invoeren van hun idee op MijnWijk.”

Bewonersinitiatief PC Hooftstraat

Edwin woont aan de PC Hooftstraat in Wipstrik en heeft als eerste bewoner een idee op MijnWijk gezet. Samen met vijf buurmannen die zich de ‘Tuinmannen van de PC’ noemen, willen zij het groen op hun plein aanpakken.

Ilse: “Ik ondersteun deze zes tuinmannen. Om een beeld te krijgen van dit initiatief en de manier waarop het contact tussen hen en mij en mijn collega’s verloopt, staat op het YouTubekanaal van de gemeente Zwolle een video. Ik hoop dat die video en alle initiatieven op MijnWijk iedereen inspireren om eens met andere ogen naar hun buurt te kijken en te bedenken hoe het beter kan. Ik zou zeggen: plaats je idee op MijnWijk en leg via die weg contact met je buurt en de wijkbeheerder!”

www.zwolle.nl/mijnwijk