Spoorcafé woensdagavond 26 februari 2020

Spoorcafé woensdagavond 26 februari 2020

Woensdagavond 26 februari is er weer een Spoorcafé. Dit keer bij Grand Hotel Wientjes aan de Stationsweg. Een passende plek, want tijdens dit Spoorcafé staat het vernieuwde ontwerp van het Stationsplein en de Stationsweg centraal. Benieuwd naar de plannen? U bent van harte welkom! Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar.

Nieuwe inrichting Stationsplein en Stationsweg

In het vernieuwde ontwerp is onder meer gekeken naar een nog aantrekkelijkere verbinding tussen de binnenstad, het stationsgebied en de toekomstige brug over het spoor (de passerelle). Ook komt er meer groen. Han Goodijk, stedenbouwkundig ontwerper bij de gemeente Zwolle, vertelt deze avond meer over de plannen. Uiteraard laat Han ook beelden zien hoe het Stationsplein en Stationsweg er volgend jaar uit zal zien. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Wientjes al 90 jaar in de Spoorzone

Afgelopen december bestond Hotel Wientjes maar liefst 90 jaar. Een mijlpaal! Tijdens het Spoorcafé gaan we terug in de tijd en zal Wientjes kort stilstaan bij hun 90-jarig bestaan. Extra bijzonder is dat Wientjes hun jubileum ook heeft gevierd met alle mensen die werken aan de ondergrondse fietsenstalling bij het station. Op een koude winterdag werden de medewerkers in de bouwkuip getrakteerd op heerlijke snert.

Traktatie Hotel Wientjes

Welkom

Tijd: 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur
Datum: Woensdag 26 februari 2020
Locatie: Grand Hotel Wientjes, Stationsweg 7

Over het Spoorcafé

Het Spoorcafé vindt telkens plaats op wisselende locaties. Het Spoorcafé is bij uitstek de plek om op een laagdrempelige manier over de ontwikkelingen in de Spoorzone in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. U bent van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een gezamenlijk initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail.
 
Meer weten over de Spoorzone? Kijk op www.zwolle.nl/spoorzone en volg Spoorzone038 op Facebook en Twitter.