Terug naar de oertijd tijdens schaapscheerdersfeest op de Klooienberg

Terug naar de oertijd tijdens schaapscheerdersfeest op de Klooienberg

Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni 2019 van 13.30 tot 16.30 uur, worden de schapen van de Zwolse schaapskudde geschoren en vindt het Oer is Stoer festival plaats op Wijkboerderij de Klooienberg. De 350 schapen van de schaapskudde worden één keer per jaar geschoren en van hun winterse vacht ontdaan.  Leuk en interessant om te komen kijken en naar de verhalen van herder Tjitse te luisteren.

Tijdens het schapenscheren vindt ook het Oer is Stoer festival plaats, georganiseerd door de werkgroep IVN-Oerschool. Iedereen van drie tot twaal jaar (en ook de stoere twaalf plussers) kan meedoen door een strippenkaart te kopen voor 2,50 euro. Hiermee kunnen de kinderen vier tot vijf verschillende activiteiten naar keuze doen. Met deze activiteiten gaan ze terug naar het leven in de Oertijd. Wat deed de oermens zoal? Hij was druk met jagen en voedsel verzamelen, leer bewerken, vuur maken, vlechten en weven.

Activiteiten

We willen de kinderen een oergevoel in de natuur laten beleven door zelf diverse ambachten en technieken uit te proberen. Dit kan verspreid over het terrein van de Klooienberg. De opzet is dat het kind zijn eigen keuzes kan maken. Zo kan het bijvoorbeeld vuur, een olielamp en een pijl en boog maken, vilten, pizza bakken en nog heel veel meer. Daarnaast zijn er gezellige zitjes, is er iets te drinken en zijn er diverse hapjes te koop. De toegang is gratis. Meedoen met Oer is Stoer kost 2,50 euro per strippenkaart. Deze kaart is op locatie te koop.