Terugblik Spoorcafé 26 februari 2020

Terugblik Spoorcafé 26 februari 2020

In een bomvolle zaal in Grand Hotel Wientjes aan de Stationsweg was het eerste Spoorcafé van dit jaar. De avond stond in het teken van het vernieuwde ontwerp van het Stationsplein en de Stationsweg. Ook werden de aanwezigen meegenomen terug in de tijd: Hotel Wientjes werd namelijk ruim 90 jaar geleden opgericht. Een mijlpaal!

Hotel Wientjes al 90 jaar in de Spoorzone

Iwan Jonker van Hotel Wientjes nam de aanwezigen mee naar het jaar 1928. De statige burgemeesterswoning aan de Stationsstraat in Zwolle staat te koop. Frans Wientjes senior, op dat moment al eigenaar van Hotel Meiberg in Zwolle, ziet zijn kans en koopt de woning om het uit te breiden tot hotel. Grand Hotel Wientjes is geboren. In de jaren die volgen groeit het destijds enige hotel in de stad uit tot een begrip in Zwolle. In een vogelvlucht nam Iwan iedereen mee door 90 jaar Hotel Wientjes in de Spoorzone. De bijzondere verhalen zijn voor alle liefhebbers terug te lezen via de blog van Hotel Wientjes

Spoorcafe_Wientjes vertelt.jpg

Nieuwe inrichting Stationsplein en Stationsweg

Stedenbouwkundig ontwerper Han Goodijk vertelde tijdens dit Spoorcafé over de nieuwe plannen voor het Stationsplein en de Stationsweg. Het wordt een fijne plek voor iedereen die vanaf het station onderweg is naar de binnenstad. En natuurlijk andersom. In het vernieuwde ontwerp is onder meer gekeken naar een nog aantrekkelijkere verbinding tussen de binnenstad, het stationsgebied en de toekomstige brug over het spoor (de passerelle). Ook komt er meer groen. Midden op het plein is straks een vijver. En overal komen plekken waar je lekker kunt zitten. Je fiets parkeer je straks natuurlijk in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling die nu gebouwd wordt. Wil je iemand met de auto afzetten bij het station? Daarvoor is plek op de speciale ‘zoen-en-zoef-plekken’.

Impressies

Tijdens het Spoorcafé zijn er beelden laten zien van de plannen voor het Stationsplein en de Stationsweg. Benieuwd? Hier zie je een aantal impressies: Volgende Spoorcafé: woensdagavond 15 april

Het volgende Spoorcafé vindt plaats op woensdagavond 15 april om 19.30 uur. Houd www.zwolle.nl/spoorzone/agenda en de sociale media van Spoorzone Zwolle in de gaten.