Vrijwilligers in het zonnetje

Vrijwilligers in het zonnetje

Zwolle heeft een goede naam op het gebied van vrijwilligerswerk. Reden genoeg om een feest te organiseren en alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde in een volle zaal van theater Spiegel met mooie woorden, muziek en drie prijswinnaars.

Verbinding

Wethouder Klaas Sloots deelde drie geldprijzen uit. De eerste prijs van €1500,- ging naar de vrijwilligers van Hof van Breecamp, de tweede prijs van €1000,- naar Wijkvereniging Wipstrikkwartier en de derde prijs € 500,- naar Single Supermom Zwolle.

Jury-beoordeling

1e prijs: Hof van Breecamp uit Stadshagen, een moestuin voor de buurt voor jong en oud waar ze activiteiten verbinden aan eten en thema’s als gezondheid en duurzaamheid. Een initiatief dat echt van onderaf vanuit de wijk met bewoners is opgezet en is uitgegroeid tot een sterk buurtinitiatief, dat de buurt aantrekkelijker, socialer en gezonder maakt in één van de jongste buurten van Zwolle.

2e prijs: Wijkvereniging Wipstrikkwartier. De jury is onder de indruk van dit wijkinitiatief. Zij weten mensen in de wijk echt te verbinden met een groot aanbod aan activiteiten. En dat al 80 jaar.

3e prijs: Stichting Single SuperMom Zwolle. Een relatief nieuw initiatief in Zwolle dat zeker een podium en steuntje in de rug verdient omdat zij zich inzetten voor een doelgroep waar nog niet veel voor wordt georganiseerd.

ZwolleDoet

Vrijwilligerswerk is voor jong en oud. Voor iedere leeftijd is er wel geschikt werk te vinden. Er zijn verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Op de website van ZwolleDoet is daarover meer informatie te vinden en een vacaturebank. Ook organisaties kunnen zich melden bij ZwolleDoet als zij plaats hebben voor vrijwilligers.

Ook bewoners zijn actief om hun buurt, straat, wijk leuker, veiliger en mooier te maken. Op www.zwolle.nl/doemee zijn voorbeelden te vinden van bewonersinitiatieven.

Dag van de Vrijwilliger

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december worden vrijwilligers in het zonnetje gezet, landelijk maar ook op stads- en buurtniveau.

-foto ZwolleDoet-