Wethouder opent Weekend van de Begraafplaats

Wethouder opent Weekend van de Begraafplaats

Nederlandse begraafplaatsen openen op 24, 25 en 26 mei 2019 hun deuren tijdens de zesde editie van het  Weekend van de Begraafplaats. Het thema is ‘een plek vol verhalen’ en vertelt intrigerende verhalen achter de graven en over de begraafplaats zelf. De landelijke open dag wordt in Zwolle op vrijdag 24 mei 2019 officieel ingeluid door wethouder William Dogger. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. 

Het Weekend - voorheen de Week van de Begraafplaats – stelt Nederlandse begraafplaatsen centraal en heeft een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland. Na de opening organiseren begraafplaatsen Kranenburg en Bergklooster, in samenwerking met uitvaartcentrum Kranenburg, een speciale rondleiding. Deze twee uur durende wandeling brengt bezoekers langs bijzondere locaties op deze begraafplaats, zoals gedenktekens, unieke monumenten en flora.

Programma:

  • 14.00 uur Ontvangst bij uitvaartcentrum Kranenburg met koffie/thee;
  • 14.30 uur Opening landelijke Weekend van de Begraafplaats door wethouder William Dogger;
  • 14.45 uur Start rondleiding;
  • 16.45 uur Informatie en afsluiting met hapje en drankje;
  • 17.30 uur Einde programma.

Indien u wilt deelnemen aan de rondleiding kunt u zich aanmelden via info@uitvaartcentrumkranenburg.nl. Iedereen is van harte welkomt.

Meer informatie

Op www.weekvandebegraafplaats.nl vindt u meer informatie over het evenement.