Statenzaal zoekt partner

Statenzaal zoekt partner

Met welke partner gaat de Statenzaal (1898) de wereld veroveren? De gemeente Zwolle is gestart met een zoektocht naar een partner die invulling geeft aan een nieuw visitekaartje van de stad. Mét input van Zwollenaren, want de Statenzaal wordt ook een pand voor de Zwollenaren, een plek waar zij trots op zijn.

Het Statenzaalcomplex was ooit het provinciehuis van Overijssel, nu is het gebouw toe aan een nieuwe invulling. Dit historische pand wordt een plaats waar mensen van binnen en buiten de stad op afkomen: een icoon van Zwolle dat je niet mag missen bij een bezoek aan de stad.

Erfgoed

Wethouder Binnenstad René de Heer: ‘De Statenzaal heeft heel veel potentie. Door dit monument open te stellen, maken we weer een stukje van ons prachtige erfgoed zichtbaar. We hopen hiermee  nog meer bezoekers naar onze binnenstad te trekken, en de aantrekkingskracht van de stad voor onze eigen inwoners te versterken. En de Statenzaal wordt weer beschikbaar als fantastische trouwlocatie. Ik ben dan ook heel benieuwd welke ‘partner’ zich straks verbindt aan dit mooie gebouw met zoveel schoonheid.’

Open Huis

Zwollenaren en geïnteresseerden die de Statenzaal nog nooit van binnen hebben bewonderd, kregen hiervoor op zaterdag 16 maart de kans tijdens het Open Huis. Naast het verkennen van het complex door de georganiseerde rondleidingen hebben belangstellen ook vrij kunnen rondlopen door dit tastbare stukje Zwolse historie. Een groot aantal wensen en ideeën voor de toekomst van de Statenzaal werd kenbaar gemaakt.

Match Making Event

Potentiële partners die in zijn voor een duurzame relatie hebben zich kunnen inschrijven voor het Match Making Event op woensdag 27 maart. Tijdens deze bijeenkomst zijn belangstellenden geïnformeerd over de herbestemming en werd de mogelijkheid geboden om het pand te bezichtigen. Er wordt uitgekeken naar ontstane partnerschappen die zouden kunnen leiden tot een prachtige invulling van de Statenzaal. Kijk op www.zwolle.nl/statenzaal voor alle informatie, en voor inschrijving.

Beste binnenstad

Zwolle wil de beste binnenstad van Noordoost-Nederland worden en blijven. Een magneet voor inwoners, bedrijven, bezoekers en studenten. De nieuwe invulling van de Statenzaal als publiekstrekker en icoon van de stad past binnen die ambitie.